Hírek | Háttér Társaság

Hírek

Álláshirdetés: Jogi Projektkoordinátor a Háttér Társaságnál!

A Háttér Társaság pályázatot hirdet jogi projektkoordinátor feladatkör betöltésére. Jelentkezési határidő: március 18.

Nyílt levelet írtunk az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) 2024 január végén közzétette a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala által a magyar  gyermekvédelmi rendszerről készített jelentését. Három másik szervezettel együtt nyílt levélben tiltakoztunk, hogy a dokumentum a propagandatörvényként ismert LMBTQI-ellenes jogszabályt mint ‘ígéretes gyakorlatot’ mutatja be.

Megvannak az Emberek vagyunk nem propaganda program nyertes pályázói!

A program keretén belül 25 sikeres pályázatot tudunk támogatni.

Közös nyilatkozat a gyermek legfőbb érdekéről a KEH 2787/6/2023. számú elnöki kegyelmi határozattal összefüggésben

A Gyermekjogi Civil Koalíció közös nyilatkozata, amelyet a Háttér Társaság mint tagszervezet aláírt, és most változatlanul tesszük közzé a honlapunkon. 

Sokezer gyermek életét könnyítette meg a NAV: a nevelt gyermekek is illetékmentesen örökölnek

Közel egy évtizede meglévő jogbizonytalanság végére tett pontot a NAV, amikor a Háttér Társaság kérésére kiadott állásfoglalásban rögzítette: az élettárs gyermeke is illetékmentesen örököl 20 millió Ft-ig. 

Lassú magyar nyitás az LMBTQI közösség elfogadása felé: Eurobarométer 2023

A 2019-es adatokkal összehasonlítva az LMBTQI közösség elfogadása Magyarországon óvatos növekedésnek indult. Egyre többen tudják, hogy az LMBTQI emberek kirekesztéssel szembesülnek, és ezzel arányosan nőtt azok száma, akik az élet különböző területein kényelmesen éreznék magukat egy, a közösséghez tartozó ember társaságában. Azt is több magyar támogatja, hogy a fiatalok információt szerezzenek a többségitől eltérő identitásokról. 

Könyvtárost (tartalmi feltáró) keres az Archívum és Könyvtár programunk!

A Háttér Társaság pályázatot hirdet könyvtáros (tartalmi feltáró) feladatkör betöltésére.

Csatlakozz a Fiatalok Tanácsához!

Keressük az utolsó két alkalom résztvevőit. 

Téli szüneten a Háttér, változik egyes szolgáltatások beosztása is

December 19. és január 2. között egyesületünk téli szünetet tart. Az Információs és Lelkisegély Szolgálat és a HIV Vonal változatlanul elérhető. 

A Sokszínű Egység konferencia beszámolója

December 9-10-én a Central European University (CEU) budapesti campusa adott otthont a kétnapos Sokszínű Egység: Szakmai szervezetek az LMBTQI közöségért konferenciának. Az eseményen egészségügyi dolgozók, tanárok, pszichológusok és szociális munkások mellett más szakmák képviselői, valamint az LMBTQI közösség érdeklődő tagjai és támogatói is részt vettek. A konferencia online is látogatható volt. A konferencia két napján több mint 100-an vettek részt.

Témák