3. Közösségi nap LMBTQI embereknek és családtagjaiknak | Háttér Társaság

3. Közösségi nap LMBTQI embereknek és családtagjaiknak

3. Közösségi nap LMBTQI embereknek és családtagjaiknak

A Háttér Társaság két éves programsorozatot indított el tavaly tavasszal, ahol fél évenként egy egész napos esemény keretében biztosítunk lehetőséget a találkozásra szülőknek, LMBTQI személyeknek és érdeklődőknek. Ezeknek a napoknak a fókuszában a családon belüli megértés, megismerés és elfogadás áll, hogy a szégyen helyét a büszkeség vegye át.

Legközelebb 2018. november 17-én, szombaton lesz alkalma az LMBTQI közösség tagjainak és LMBTQI fiatalok szüleinek a közös találkozóra a Bálint Házban.
A program Facebook eseménye itt érhető el

P R O G R A M

ANKER'T - VI. Paulay Ede utca 33.

13:30-14:00 Kapunyitás, érkezés
14:00-14:15 Megnyitó
14:15-15:15 Milyen egy támogató szülő? - Pódiumbeszélgetés Pusztai Olivérrel és vendégeivel
14:15-17:30 Színesítsd a ruhád a Pride felvonulásra - ruhafestő, ruhadíszítő workshop
14:15-18:00 Élő Könyvtár - LMBTQ+ élő könyveket és hozzátartozókat kölcsönözhetsz ki és beszélgethetsz velük személyes tapasztalataikról
15:30-17:00 "Sokszínű családok - sokszínűség a családban" - hogyan támogatja a családterápia a családon belüli sokszínűség megélését
17:00-18:00 "Meleg helyzetek!?" - improvizációs színházi előadás családi témákra

Csányi5 - VII. Csányi utca 5.

18:30-20:00 LÁTHATÓ és LÁTHATATLAN MÁSSÁGOK - pódiumbeszélgetés különböző hátrányosan megkülönböztetett csoportokról, kisebbségekről
20:00-22:00 Táncest - társastánc oktatás röviden, majd szabad tánc

Szívesen látunk minden szülőt, testvért, rokont, akinek a hozzátartozója LMBTQI emberek közé tartozik (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer, interszexuális) és LMBTQI résztvevőket szüleikkel, testvéreikkel együtt, vagy akár nélkülük, továbbá minden támogatót és érdeklődőt.

A programról bővebben a hatter.hu/LMBTQIagyerekem oldalon olvashatsz.

Házirend

A szervezők fenntartják a jogot, hogy a részvevők, illetve az LMBTQI személyek emberi méltóságát, valamint az esemény programjainak kereteit megsértő résztvevőket az eseményről kizárják.

Ez az esemény az „Itt vagyunk! Az LMBTQI emberek magyarországi társadalmi elfogadásának növelése közösségi megerősítés és szemléletformálás útján ” c. projekt része, amely az Európai Unió Jogok, egyenlőség és polgárság programja (2014–2020) támogatásával valósul meg.

Témák