A Citibank munkatársainak tartottunk érzékenyítő előadást | Háttér Társaság

A Citibank munkatársainak tartottunk érzékenyítő előadást

Kulcsszavak: 
képzés
A Citibank munkatársainak tartottunk érzékenyítő előadást

Egyesületünk munkatársa tartott előadást a Citibank alkalmazottainak az LMBT emberek munkahelyi tapasztalatairól az évente megrendezett Diversity Week keretében. 

A munkahelyi sokszínűség témája évek óta komoly figyelmet kap a hazai Citibanknál is, ennek egyik kiemelt eseménye az évente megrendezett Diversity Week, amelynek keretében a vállalat alkalmazottai képzéseken, előadásokon vehetnek részt.

Az idei háromnapos rendezvény első napján általános sokszínűségi képzést kaptak a résztvevők, a második-harmadik napon pedig rövid tematikus előadások hangzottak el a Citibank négy programjához (Citi Women – nők, Citi Disability – mozgáskorlátozottság és fogyatékosság, Citi Roots – Romák és Citi Pride – LMBT) kapcsolódóan.

Egyesületünk munkatársa az LMBT emberekkel foglalkozó előadás során az alapfogalmak tisztázása mellett az LMBT emberek megkülönböztetésének legjellemzőbb formáit mutatta be, majd az LMBT Kutatás 2010 adatai alapján a magyar LMBT emberek munkahelyi tapasztalatairól számolt be. A 20-25 résztvevő rendkívül aktív volt, számos kérdés hangzott el az előadás közben és azt követően is. Az LMBT téma idén került először feldolgozásra a Diversity Week keretében, a visszajelzések alapján várható, hogy ez a téma is rendszeresen meg fog jelenni a Citibank sokszínűségi programjaiban. 

A Háttér Társaság továbbra is várja olyan cégek, állami intézmények jelentkezését, akik alkalmazottaik számára LMBT témájú érzékenyítő képzéseket, előadásokat kívánnak szervezni. Jelentkezésüket a kepzes@hatter.hu címen várjuk.

Témák