A Háttér Archívum részeként ismét elérhető a frissmeleg.hu archívuma | Háttér Társaság

A Háttér Archívum részeként ismét elérhető a frissmeleg.hu archívuma

Kulcsszavak: 
frissmeleg.hu, hírek

Egyesületünk archívumának köszönhetően ismét elérhető az interneten a frissmeleg.hu híroldal cikkarchívuma. A 2009 augusztusa és 2013 májusa között működő honlap összes cikke elolvasható, a honlapunkról is könnyen elérhető linken.

frissmeleg.hatter.huA frissmeleg.hu 2009. augusztus 19-én indult, új magyarországi LMBT híroldalként. A honlap nem csak az LMBT közösségnek szólt, hanem szexuális beállítottságra való tekintet nélkül minden olvasó számára nyújtott hasznos információkat a melegséggel kapcsolatban. A híroldalnak, a szivárvány színeinek jegyében hat rovata volt: itthon, nagyvilág, kultúra, bulvár, életmód és HIV/AIDS.

Működésének három és fél éve során összesen 3815 cikk született, a legváltozatosabb témákban. Az oldal főszerkesztője egyesületünk egyik ügyvivője, Hanzli Péter volt, főszerkesztő-helyettese Jakab István, ám az évek során számos más szerző is dolgozott a honlapnál, igazi névvel vagy álnéven, Baksy Pétertől David Boklundon és Langer Árminon keresztül Rózsa Milánig.

A honlap 2013 májusában szűnt meg, elsősorban a szerkesztők és szerzők kapacitáshiánya miatt. A Háttér Archívum munkatársai úgy látták, hogy a frissmeleg.hu képvisel olyan értéket, hogy érdemes megőrizni az utókornak. Így a Háttér Archívum jóvoltából, a frissmeleg.hatter.hu címen ismét elérhető az összes archív cikk, azzal a figyelemfelkeltő szöveggel együtt, hogy „Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.”

hatter.hu

Témák