A Háttér is képviseltette magát a pozsonyi Pride-on | Háttér Társaság

A Háttér is képviseltette magát a pozsonyi Pride-on

A Háttér is képviseltette magát a pozsonyi Pride-on

Egyesületünk honlapja is beszámolt róla, hogy incidensek nélkül, mindenki legnagyobb megelégedésére zajlott le a június 4-i, szombati, második pozsonyi melegfelvonulás. A Szivárvány Pride-on a Háttér Társaság a Melegekért is képviseltette magát.

Mint már beszámoltunk róla, a húsz európai ország (köztük Magyarország) nagykövete által támogatott felvonuláson, mely a belvárosból indult, s az Új hídon áthaladva érkezett a buli helyszínéül szolgáló hajóhoz, számos külföldi felvonuló is részt vett. Már a felvonulást megelőzően is több országból érkezett melegaktivista mondott beszédet a színpadon, így Moldovából, Prágából és Budapestről is érkeztek Pride-szervezők (a budapesti felvonulást szervező Szivárvány Misszió Alapítvány nevében Rózsa Milán mondott beszédet).

Fél öt körül indult a Szivárvány Pride, melyen részt vett körül-belül egy tucatnyi magyar felvonuló is, köztük Pride-szervezők, meleg aktivisták, a Háttér Társaság a Melegekért több tagja, s két ügyvivője is, akik a Háttér molinója mögött vonultak fel a közel egy órás meneten. A felvonulás végül békésen ért véget; a rendőrség 81 ellentüntetőt vezetett el, ám komolyabb atrocitás nem történt.

Témák