A Háttér Kisprojektek pályázat nyertesei | Háttér Társaság

A Háttér Kisprojektek pályázat nyertesei

Egyesületünk május végén meghívásos pályázatot írt ki az Open Society Foundations támogatásával, a magyarországi LMBT csoportoknak, melynek célja, az LMBT emberek emberi jogainak előmozdítása. A nyertes pályázatok kivétel nélkül célul tűzték ki az érzékenyítést, az elfogadás és önfelvállalás elősegítését.

Budapesti nyertes szervezetként, a Transvanilla Transznemű Egyesület, ’Látható transz*ok’ címmel kezdte meg munkáját, melyen belül különböző fesztiválokon és sűrűn látogatott eseményeken mutatják majd be a transznemű közösséget, ezzel is oldva a sztereotípiákat.

A szegedi Boltív Csoport is a fiatalokat célozza meg az iskolai érzékenyítő programjával. A diákoknak szóló programban a hangsúly a feltörekvő generációk elfogadóbbá és szenzitívebbé tételén van az LMBT emberekkel szemben.

Colorful Circles’ World célja a szegedi közösségi- és az egészséges élet fejleszA Colorful Circles’ World célja a szegedi közösségi- és az egészséges élet fejlesztése a sporton keresztül (lásd a fotót). A szervezett keretek között működő sportcsapattal a közösségen belüli elfogadásra és nyitottságra igyekeznek rászoktatni majd a résztvevőket.

A Debreceni Színtér egyesület közösségépítő biliárdozással, társasjátékkal és bográcsozással kívánja elérni, hogy minél több ember megismerje magát a szervezetet, illetve a szervezetbe tartozó LMBT kisebbség tagjait.

A Miskolci Mások Egyesület (MiMás) szervezésébe tartozó tréningen, focimeccsen és kiránduláson a heteroszexuális és LMBT közösség egyaránt részt vesz, ezzel is közelebb hozva egymáshoz a többségi társadalmat és a kisebbséget, oldva a sztereotípiákat és előítéleteket.

Gratulálunk minden nyertes szervezetnek és jó munkát kívánunk a projektek megvalósításához!

hatter.hu

Témák