Az Egyenlő Bánásmód Hatóság eljárást indított a Főpolgármesteri Hivatal ellen | Háttér Társaság

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság eljárást indított a Főpolgármesteri Hivatal ellen

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság eljárást indított a Főpolgármesteri Hivatal ellen

A Háttér Társaság, a Szivárvány Misszió Alapítvány és a Labrisz Leszbikus Egyesület azért fordult az Hatósághoz, mert sajtóhírek szerint Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala blokkolta LMBTQI civil szervezetek és sajtótermékek honlapját.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) nyilatkozattételre hívta fel a Főpolgármesteri Hivatalt. Ennek során azt kell bizonyítania, hogy nem diszrkiminált szexuális irányultság vagy nemi identitás alapján azáltal, hogy elérhetetlenné tette a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex szervezetek honlapját.

Korábban a Háttér Társaság felhívta rá a figyelmet, hogy ezeknek a szervezeteknek a honlapján több tucat olyan kutatási jelentés és szakmai anyag elérhető, amelyre a Hivatal munkatársainak is szüksége lehet az előterjesztések elkészítése során. Ráadásul a Háttér Társaság által nyújtott támogató szolgáltatások, például az egyesület Információs és Lelkisegély-, illetve Jogsegélyszolgálata a Főváros által kiadott esélyegyenlőségi jó gyakorlatok gyűjteményében is szerepelnek.

Témák