Az ELTE gólyáival beszélgettünk az LMBTQI jogokról | Háttér Társaság

Az ELTE gólyáival beszélgettünk az LMBTQI jogokról

Kulcsszavak: 
jog, egyetem
Az ELTE gólyáival beszélgettünk az LMBTQIA jogokról

A Háttér Társaság idén is részt vett az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar gólyáinak szervezett Orientációs Napokon. A program során a hallgatók betekintést nyerhettek az LMBTQI jogokba és szervezetünk munkájába is.

A háromnapos rendezvény második napja 2018. szeptember 4-én “Az ÁJK mint TUDÁSFORRÁS” címmel a különböző tudományterületek bemutatására fókuszált. A Jogászok és társadalom: szakmai workshop című kerekasztalon a jogászi hivatás és a társadalom kapcsolatával, a jogászok felelősségével ismerkedhettek a hallgatók. Dombos Tamás ügyvivőnk az LMBTQI emberek jogi helyzetéről beszélt. “Fontos, hogy az LMBTQI embereket érintő jogi kérdések is megjelenjenek a jogi képzésekben. Legalább ennyire fontos ugyanakkor, hogy lelkes, elkötelezett és felkészült jogászok tudják értelmezni és megválaszolni ezeket a kérdéseket.” - mondta.

Az ELTE ÁJK Orientációs Napok célja, hogy a frissen felvett hallgatók megismerkedjenek társaikkal, oktatókkal és az előttük álló karrier lehetőségekkel. A Háttér Társaság idén már harmadszor vett részt a rendezvényen.

Témák