Az LMBTQI emberek egészsége az EU magas szintű munkacsoportja napirendjén | Háttér Társaság

Az LMBTQI emberek egészsége az EU magas szintű munkacsoportja napirendjén

Kulcsszavak: 
egészség, Európai Unió
Az LMBTQI emberek egészsége az EU magas szintű munkacsoportja napirendjén

Egyesületünk is részt vett az Európai Bizottság Megkülönböztetés-mentességgel Foglalkozó Magas Szintű Munkacsoportja LMBTIQ Alcsoportjának 2024 márciusi ülésén Brüsszelben.

Az Európai Bizottság rendszeresen tart konzultációkat tagállamokkal és civil szervezetekkel a különböző közpolitikai témák kapcsán. A Megkülönböztetés-mentességgel Foglalkozó Magas Szintű Munkacsoport feladata, hogy segítse a Bizottságot a diszkrimináció elleni fellépésre vonatkozó jogszabályok és közpolitikák végrehajtásában, illetve platformot teremtsen a tagállamok közötti információ- és tapasztalatcseréhez. 

A magas szintű munkacsoport LMBTIQ Alcsoportjának tizedik, 2024. március 19-én tartott ülésén az LMBTQI emberek egészsége és a dezinformáció problémája volt napirenden. A meghívottak áttekintették a legfrissebb, LMBTQI egészséggel kapcsolatos kutatási adatokat és EU-s kezdeményezéseket, és öt témakör (gyógyszerhiány, mentális egészség, adatgyűjtés, szakemberek képzése, rákellátás) LMBTQI vetületei kapcsán vitatták meg a problémákat és megoldási lehetőségeket. 

Az ülésre egyesületünk is meghívást kapott, mivel az elmúlt években több LMBTQI egészség témájú, európai uniós támogatással megvalósuló projektünk is volt (OpenDoors, UNIDIV), és hamarosan újabb projektbe vágunk a transz emberek egészségügyi ellátása kapcsán. A részletekért kövessétek honlapunkat, közösségi média felületeinket. 

Témák