Bolgár, macedón és magyar rendőröket képeztünk | Háttér Társaság

Bolgár, macedón és magyar rendőröket képeztünk

Kulcsszavak: 
képzés, rendőrség
Bolgár, macedón és magyar rendőröket képeztünk

Ezúttal bolgár, macedón és magyar rendőröknek tartottunk előadást az LMBT emberek és a rendőrség kapcsolatáról 2015. július 10-én a Nemzetközi Rendészeti Akadémián (ILEA).

2015 tavaszán kezdtünk együttműködést a budapesti Nemzetközi Rendészeti Akadémiával, amely az Egyesült Államok által fenntartott, a volt szocialista országok rendőrségének továbbképzésével foglalkozó oktatás intézmény. Első alkalommal 2015 májusában tartottunk előadást a vezetőképző program résztvevői számára, akkor boszniai, kazah és ukrán rendőrök vettek részt a programban. 

Második alkalommal 2015. július 10-én tartottunk előadást a rendőrség az LMBT közösség kapcsolatáról. Az előadásban a homofób és transzfób gyűlölet-bűncselkemények problémája mellett kitértünk az azonos neműek párkapcsolataiban előforduló erőszakra, a szexuális irányultsággal való zsarolásra és az LMBT emberek alacsony bejelentési hajlandóságát kihasználó elkövetési magatartásokra, valamint a transznemű emberek motozására, elhelyezésére vonatkozó kérdésekre is.

Témák