Csatlakozz az Iskolai Sokszínűség Hetéhez! | Háttér Társaság

Csatlakozz az Iskolai Sokszínűség Hetéhez!

Kulcsszavak: 
iskolák

A Sokszínűség Oktatási Munkacsoport (SOM), amelynek a Háttér Társaság is tagja, 2020-ban másodjára is meghirdette az Iskolai Sokszínűség Hetét, amibe minden iskola- és osztályközösség bekapcsolódhat. 

A jelentkezési felületet ezen a linken lehet elérni.

A csatlakozó pedagógusok, iskolai szociális segítők, és más, gyerekekkel foglalkozó szakemberek ötleteket és eszközöket kapnak ahhoz, hogy március 30. és április 3. között olyan, rugalmasan szervezhető programokat valósítsanak meg, amelyek során az előítéletek és az iskolai zaklatás ellen állnak ki.

A csatlakozó iskolák – a készlet erejéig – ingyenes csomagot kapnak, melyben a program lebonyolítását segítő eszközök és kellékek találhatók.  A 2020-as csomag megalkotásánál az első Sokszínűség Hete visszajelzéseit is figyelembe vettük. 

A csomag tartalma:

  • tanári kézikönyv
  • szórólapok
  • matricák
  • plakátok
  • diákoknak szóló kisokos

Újabb kisfilmeket is ajánlani fogunk, amelyek alkalmasak lehetnek a bullyingról illetve sokszínűségről való beszélgetések beindítására.

További információkért érdemes figyelni a SOM Facebook oldalát, illetve feliratkozni hírlevelükre! A program Facebook-eseménye ezen a linken elérhető.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a csomagokat idén is korlátozott számban tudjuk csak előállítani és postázni, viszont minden elemét időben közzétesszük honlapunkon online formátumban, így reméljük, hogy akiknek esetleg nem jut már csomag, azok is minél többen használatba veszik segédanyagainkat, és megrendezik a programot!

A 2019-es Iskolai Sokszínűség Hete anyagai természetesen jövőre is használhatóak, ajánljuk őket kedvcsinálónak, inspirációnak is, a beszámolókkal együtt.

Témák