Deres.tv listázás - felhívás érintetteknek | Háttér Társaság

Deres.tv listázás - felhívás érintetteknek

Kulcsszavak: 
adatvédelem

Deres.tvAzon sértettek jelentkezését várjuk, akik felkerültek a deres.tv internetes oldal "nagy köcsög adatbázisába", és az eset kapcsán jogi lépéseket szeretnének tenni.

A deres.tv honlapján 2013. június 29-én több száz, a Budapest Pride Fesztivál különböző eseményein résztvevő ember neve és fényképe jelent meg. A közzététel nyilvánvaló célja, hogy a résztvevőket megfélemlítsék. 

Az eset kapcsán kampány indult, egyre többen kérik, hogy őket is vegyék fel a listára, ezzel felhívva rá a figyelmet, hogy a szexuális irányultság és nemi identitás nem szégyellni való dolog, ilyen listázással az LMBT közösséget és támogatóikat nem lehet megfélemlíteni. 

Ugyanakkor nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy a lista közzététele jogszabálysértő. A Háttér Társaság Jogsegélyszolgálata ezért arra kér minden olyan, az eredeti listán szándéka ellen szereplő és ezt sérelmező érintettet, hogy vegye fel a kapcsolatot Jogsegélyszolgálatunkkal (jogsegely@hatter.hu), hogy a jogi lépéseket közösen, összehangoltan tegyük meg. Az ügyben a Háttér Társaság Jogsegélyszolgálata ingyenes sértetti képviseletet vállal. 

Témák