Egyesületünk is részt vett az emberi jogi biztos jelentésének bemutatóján | Háttér Társaság

Egyesületünk is részt vett az emberi jogi biztos jelentésének bemutatóján

Egyesületünk és részt vett az emberi jogi biztos jelentésének bemutatóján2011. június 23-án Strasbourg-ban mutatták be az Európa Tanács emberi jogi biztosának szexuális irányultság és nemi identitás szerinti diszkriminációval foglalkozó jelentését. A jelentés bemutatójára egyesületünk is meghívást kapott.

Több mint száz meghívott, köztük diplomaták, az esélyegyenlőség területével foglalkozó állami tisztségviselők, civil szervezetek és szakemberek részvételével egynapos konferencia keretében mutatták be Strasbourg-ban az Európa Tanács emberi jogi biztosának Szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló diszkrimináció Európában című most megjelent jelentését. A jelentés több mint 130 oldalon keresztül elemzi az LMBT emberek helyzetét az Európa Tanács 47 tagállamában, kitérve mind a jogi, mind pedig a társadalmi környezetre. 

A konferencián a jelentés főbb megállapításainak ismertetése mellett a résztvetők a jelentésben megfogalmazott ajánlások megvalósításának mikéntjével is foglalkoztak. Külön panel vizsgálta az LMBT emberekre vonatkozó ismeretek területén mutatkozó hiányosságokat, az ilyen jellegű kutatások nehézségeit.

Az eseményen Magyarországot az Egyenlő Bánásmód Hatóság és a Háttér Társaság a Melegekért képviselte.

A jelentés letölthető az emberi jogi biztos honlapjáról (PDF, 39,9 MB)

Témák