Elégedettségmérés jogsegélyszolgálatunknál | Háttér Társaság

Elégedettségmérés jogsegélyszolgálatunknál

Kulcsszavak: 
jogsegélyszolgálat
Elégedettségmérés jogsegélyszolgálatunknál

Igénybe vette már jogsegélyszolgálatunkat? Mennyire volt elégedett a kapott segítséggel? Mondja el véleményét, hogy ezzel is segítse jobbá tenni szolgáltatásainkat!

A Háttér Meleg Jogsegélyszolgálat 2001-es indulása óta többszáz hozzánk forduló leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű embernek segített jogi problémái megoldásában. Jogsegélyszolgálatunk munkájához olyan kiemelkedő jelentőségű ügyek kapcsolódnak, mint a szerződéses rendelkezés semmiségét az Alkotmány hátrányos megkülönböztetést tiltó rendelkezése alapján első ízben kimondó bírósági határozat (Sziget-ügy), az első magyar közérdekű igényérvényesítési per a hátrányos megkülönböztetés területén (Károli-ügy) vagy a gyülekezési szabadság megsértésének előkészülete kapcsán az első és eddig egyetlen jogerős bírósági döntés (Toroczkai-ügy).

E precedens ügyek mellett több tucat azonos nemű párnak segítettünk bejegyzett élettársi kapcsolatuk létesítése során felmerült problémáik megoldásában vagy a gyermekvállaláshoz kapcsolódó kérdéseik megválaszolásában. Fordultak már hozzánk munkahelyi zaklatás, szolgáltató általi diszkrimináció és az emberi méltóságot sértő hatósági fellépés kapcsán is. Gyakran nyújtottunk segítséget  olyan transzszexuális emberek számára, akik az egyértelmű jogszabályi rendelkezések hiányában nemváltásuk során felmerült kérdésekkel kerestek meg minket. Számos esetben láttuk el homofób erőszakos támadások áldozatainak sértetti képviseletét is. 

Munkánkat az a szándék vezérli, hogy minél több érintett számára nyújtsunk melegbarát, szakmailag felkészült jogi segítséget. Hogy e célkitűzéseinknek minél jobban megfeleljünk online elégedettségmérő kérdőívet indítunk el, hogy korábbi és jövőbeli ügyfeleink visszajelzései alapján fejlesszük jogsegélyszolgálatunk tevékenységét.

Ha korábban Ön is fordult már jogsegélyszolgálatunkhoz, töltse ki ezt a kérdőívet, hogy ezzel is segítse munkánkat!

Témák