Elindult a Háttér chat-tanácsadása | Háttér Társaság

Elindult a Háttér chat-tanácsadása

Kulcsszavak: 
chat, lelkisegély

Párkapcsolat, család, munkahely, a baráti és társas kapcsolatok mind olyan területek, amelyek az örömökön túl konfliktusok, válságok, veszteségek helyszínei is lehetnek. A Háttér lelkisegélyszolgálata ezekben a nehézségekben nyújt támogatást egy új csatornán keresztül is, a chat-tanácsadás bevezetésével.

chat.hatter.huLelki-testi harmóniánk megteremtése folyamatos munkát igényel, összetett feladat. Fontos, hogy nehézségeink során tisztában legyünk azzal, hogyan tudjuk befolyásolni az eseményeket, és hogyan tudunk hatékonyan tenni azért, hogy lelki-testi egészségünk fejlődjön. Sokszor épp az hozza meg az örömünket, ha meg tudunk küzdeni a problémáinkkal.

A Háttér Társaság Információs és Lelkisegély Szolgálata 1996 óta fogadja LMBTQ emberek, családjuk és más érdeklődők hívásait. A telefonos önkéntesekkel többek között önelfogadásról, ismerkedési és párkapcsolati gondokról lehet anoniman beszélgetni, valamint LMBTQ programokról tájékozódni. Ezen túl nemi betegségekkel, HIV-fertőzéssel, coming out-tal, jogi problémákkal kapcsolatos hívásokat is várunk.

A kor kihívásait, továbbá a különböző kommunikációs formák elterjedését figyelembe véve lelkisegély szolgálatunk az utóbbi időben a telefonos kapcsolaton kívül Skype-on és Viberen is elérhetővé vált, februártól pedig chaten (chat.hatter.hu) is várjuk a megkereséseket. Az új kommunikációs felület lehetőséget biztosít azoknak, akiknek különböző helyzetekben nem áll módjában telefonos hívást kezdeményezni, vagy bármilyen okból elérhetőbb a chates forma. Sokak számára könnyebb is első lépésként írásban megosztani nehézségeiket. Már egy beszélgetés is sokat jelenthet: megtapasztalni, hogy nem vagy egyedül!

hatter.hu

Témák