Előadtunk a XIX. Országos Neveléstudományi Konferencián | Háttér Társaság

Előadtunk a XIX. Országos Neveléstudományi Konferencián

Előadtunk a XIX. Országos Neveléstudományi Konferencián

Munkatársaink is részt vettek a XIX. Országos Neveléstudományi Konferencián, amit idén a Pécsi Tudományegyetemen rendeztek meg november 7. és 9. között. 

A három nap folyamán szimpózium- és szekcióeladásokat lehetett meghallgatni a neveléstudományok különböző területeinek legfrissebb kutatási és gyakorlati eredményeiről 13 párhuzamos szekcióban. Külön szekciót kapott például az inklúzió és a bullying témája is – ez utóbbiban kaptak helyet kollégáink előadásai.

Sándor Bea az Országos Iskolai Környezet Kutatás eredményeit mutatta be: beszélt az LMBTQI diákok iskolai tapasztalatairól, az őket ért előítéletes alapú iskolai zaklatásról, annak hatásáról a diákok jóllétére, tanulmányi eredményeire, és arról, rendelkezésre állnak-e különböző erőforrások (pl. támogató tanárok, bullying-ellenes szabályzat, stb.) a bullying megelőzéséhez és kezeléséhez. Külön kitért a kutatási jelentés oktatási intézmények és iskolai dolgozók számára kidolgozott ajánlásaira.

Tihanyi Katalin a Sokszínűség Oktatási Munkacsoport munkájáról, eredményeiről és kihívásairól beszélt, illetve olyan lehetséges eszközökről, amelyek használatával a pedagógusok hozzájárulhatnak az LMBTQI emberek és más kisebbségek számára is elfogadó, biztonságos iskola megteremtéséhez.

Témák