Felhívás gyermeket nevelő párok részére | Háttér Társaság

Felhívás gyermeket nevelő párok részére

Felhívás gyermeket nevelő párok részéreMagyarországon az LMBT embereket a mai napig számos jogszabályi szintű hátrányos megkülönböztetés sújtja. A politikai helyzetből adódóan kevés esély mutatkozik arra, hogy ezen diszkriminatív jogszabályok ellen hazai fórumokon lépjünk fel. A Háttér Társaság ezért úgy döntött, több diszkriminatív jogi rendelkezés miatt is a strasbourg-i Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul.

Az egyik ilyen rendelkezés kizárja azt, hogy egy azonos nemű pár egyik tagja örökbe fogadja partnerének a pár által közösen nevelt gyermekét.

Ahhoz, hogy ezt az ügyet nemzetközi fórumok elé vihessük hazai ügyekre és ügyfelekre lesz szükségünk, ezért a nyomtatott sajtóban és az interneten megjelenő kampány keretében hívjuk fel a figyelmet a pereskedés fontosságára, és próbálunk meg olyan személyeket felkutatni, akik vállalkoznának ügyük nemzetközi bírói fórumok elé vitelére.

Ha Ön azonos nemű párjával közösen neveli egyikük vérszerinti gyermekét, és szeretnék, hogy a jog mindkét szülőt szülőnek ismerje el, továbbá szívesen vállalkoznának rá, hogy hazai és nemzetközi jogi fórumokon lépjünk fel ezen diszkriminatív jogszabályok ellen, jelentkezzenek a jogsegely@hatter.hu email címen vagy a (30) 944 0765 telefonszámon.

Egyesületünk jogi segítségnyújtása ingyenes!

Elég volt a hátrányos megkülönböztetésből, irány a bíróság!

A programot az Open Society Foundations támogatja.

Témák