Felhívás leszbikus párok részére | Háttér Társaság

Felhívás leszbikus párok részére

Felhívás leszbikus párok részéreLeszbikus párkapcsolatban élő, mesterséges megtermékenyítés révén gyermeket vállalni tervező párok jelentkezését várjuk stratégiai pereskedési programunkba.

Magyarországon az LMBT embereket a mai napig számos jogszabályi szintű diszkrimináció sújtja. A politikai helyzetből adódóan kevés esély mutatkozik arra, hogy ezen diszkriminatív jogszabályok ellen hazai fórumokon lépjünk fel. A Háttér Társaság ezért úgy döntött, a következő időszakban több diszkriminatív jogi rendelkezés miatt is a strasbourg-i bírósághoz fordul.

Az egyik ilyen rendelkezés kizárja azt, hogy leszbikus párkapcsolatban élő nők (akár bejegyzett élettársi kapcsolatban, akár bejegyzés nélküli élettársi kapcsolatban élnek) részt vehessenek mesterséges megtermékenyítésre irányuló eljárásban.

Ahhoz, hogy ezen ügyeket nemzetközi fórumok elé vihessük hazai ügyekre és ügyfelekre lesz szükségünk, ezért a nyomtatott sajtóban és az interneten megjelenő kampány keretében hívjuk fel a figyelmet a pereskedés fontosságára, és próbálunk meg olyan személyeket felkutatni, akik vállalkoznának ügyük nemzetközi bírói fórumok elé vitelére.

Ha Ön leszbikus párkapcsolatban él, és szeretnének mesterséges megtermékenyítés révén gyermeket vállalni, továbbá szívesen vállalkozna rá, hogy hazai és nemzetközi jogi fórumokon lépjünk fel e diszkriminatív jogszabályok ellen, jelentkezzen a jogsegely@hatter.hu email címen vagy a (30) 944 0765 telefonszámon.

Egyesületetünk jogi segítségnyújtása ingyenes!

Elég volt a hátrányos megkülönböztetésből, irány a bíróság!

A programot az Open Society Institute támogatja.

Témák