Felhívás transz embereknek nemzetközi pereskedésben való részvételre | Háttér Társaság

Felhívás transz embereknek nemzetközi pereskedésben való részvételre

Felhívás transz embereknek nemzetközi pereskedésben való részvételre

Frissítés 2023. 11. 17-én: újra megnyitottuk a jelentkezéseket, itt találjátok!

Az Alkotmánybíróság február 2-án közzétett határozatát követően nincs reális esély arra, hogy magyar bírói fórum előtt kikényszerítsük a nem jogi elismerését, amelyet az Országgyűlés 2020 májusában a 33. § elfogadásával ellehetetlenített. A Háttér Társaság emiatt úgy döntött, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordul.

Ehhez várjuk olyan nagykorú transznemű emberek jelentkezését, akik még nem adtak be Magyarországon nem- és névváltoztatásra vonatkozó kérelmet, és akik rendelkeznek olyan pszichiáteri vagy pszichológusi szakvéleménnyel, amely megállapítja a transzneműséget (F64.00 diagnózis). 

Az eljárásban ingyenes jogi képviseletet biztosítunk, az EJEB előtti pereskedés minden költségét a Háttér Társaság vállalja. Az eljárással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre itt találsz választ.

A hozzánk fordulók adatait bizalmasan kezeljük, az eljárásban való részvételnek a (média)nyilvánosság vállalása nem feltétele. 

Ha az eljárással kapcsolatban további kérdéseid lennének, vedd fel velünk a kapcsolatot a transzper@hatter.hu email címen.

Témák