Fogdosás miatt tettünk feljelentést Budaházy Edda férje ellen | Háttér Társaság

Fogdosás miatt tettünk feljelentést Budaházy Edda férje ellen

Kulcsszavak: 
jogsegélyszolgálat

Fogdosás miatt tettünk feljelentést Budaházy Edda férje ellen A Budapest Pride Felvonulás hagyományosan beszédekkel, zenés performanszokkal zárul. Idén sem volt ez másképp, azonban a színpadhoz beszökött Budaházy Edda férje. A 42 fokban usánkát viselő férfi nagyban hadonászott a tabletjével, amin folyamatosan rögzítette ámokfutását, közben homofób szitokszavakkal becsmérelte a jelenlévőket. Amikor Molnár Áron, a noÁr mozgalom alapítója, odalépett hozzá, hogy kikísérje, a férfi megfogta a fenekét.

Áron a Háttér Társaság Jogsegélyszolgálatához fordult, és az egyesület képviselete mellett szeméremsértés és rágalmazás miatt tett feljelentést a rendőrségen.

“Sajnos az ilyen incidensek olyan gyakoriak, hogy hajlamosak vagyunk szemet hunyni felettük. Pedig ez egyértelműen sérti az emberi méltóságot és bűncselekménynek is minősül, éppen ezért is tartjuk fontosnak azt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy érdemes ilyen esetekben feljelentést tenni. A rendőrségtől gyors reakciót várunk: jó lenne precedenst teremteni, hogy egyértelmű legyen, hogy az ilyen magatartás elfogadhatatlan” – mondta el dr. Polgári Eszter, a Háttér Társaság Jogi Programjának munkatársa.

“Azért fordultam a Háttér Társaság jogsegélyszolgálatához, mert példát szeretnék mutatni a hasonló helyzetbe került embertársaimnak, hogy igenis van megoldás, de a csend nem tartozik közéjük. Amíg van eszközünk, lehetőségünk és hangunk, addig élnünk kell vele és erőt kell adjunk azoknak, akik félelemben élnek. Ha közömbösek maradunk, vagy elbagatelizáljuk az ügyet, akkor jusson eszünkbe, hogy ez a mi lányunkkal, vagy fiunkkal, a mi rokonunkkal, vagy ismerősünkkel is megtörténhet. Ha most nem parancsolunk ennek megálljt, akkor ők is áldozatokká válhatnak. A Háttér Társaság Magyarország legrégebbi LMBTQ szervezete. Hiszem, hogy ügyem a legjobb kezekben van. A csend legitimizálja a félelemre és vakhűségre épülő rendszert. Ne hallgassunk!” – mondta el Molnár Áron, a noÁr Mozgalom alapítója. 



 

Témák