Fotópályázatot hirdetünk a Bleeding Love projekthez kapcsolódóan | Háttér Társaság

Fotópályázatot hirdetünk a Bleeding Love projekthez kapcsolódóan

[camera_tattoo]Nemzetközi fotópályázatot hirdet a Bleeding Love projekt, amelyben a Háttér is részt vesz, "Párkapcsolati bántalmazás leszbikus, biszexuális és transznemű nők ellen" címmel.

Jelentkezési határidő: november 15-éig meghosszabbítva!

Amatőr és profi fotósokat keresünk, akik pályamunkáikkal a párkapcsolati bántalmazás témáját dolgozzák fel nők közötti valamint transznemű nők partnerkapcsolataiban (családon belüli erőszak, randierőszak). Olyan fotókat várunk, amelyek megmutatják a problémát, annak különböző arcait és változó megközelítéseit különböző kultúrákban és társadalmi helyzetekben, amelyek a témával eredeti módon és mélyen átgondoltan foglalkoznak, és amelyek célja az emberek közti kölcsönös megértés és párbeszéd elősegítése, a tisztelet és a méltóság megerősítése.

Részvétel:

A versenyben az Európai Unió minden polgára részt vehet, kivéve a Bleeding Love projekt munkatársait és zsűrijét. Az egyenlő esélyek garantálásának érdekében kérjük, hogy a jelentkező személyes adatai ne jelenjenek meg a fotón. A részvétel díjmentes.

A pályamunkák:

  • egy db fotó vagy egy rövid (maximum 3 fotóból álló) fotósorozat/portfólió,
  • amelyet maga a beküldő készített (különben nem díjazható),
  • amely korábban nem volt sehol közzétéve vagy kiállítva,
  • online benyújtva a http://www.bleedinglove.eu/photo-competition/ oldalon, .jpg formátumban, 1MB és 8MB közötti méretben,
  • csak angol nyelvű információkkal ellátva
  • minden jogi felelősség a beküldőt terheli (copyright, személyes adatok védelme, jó hírnév védelme stb.)

Az elbírálás szempontjai

  • fotótechnika
  • dokumentarista érték és a kép elkészítésének nehézsége
  • a Bleeding Love projekt céljainak megjelenítése

Díjazás:

Az első három helyezett meghívást kap a díjátadó ünnepségre a Bleeding Love projekt záró konferenciájának keretében, 2015. december 11-12-én, a Brescai Egyetemen (Olaszország).

A nyerteseknek szállást a szervezők biztosítanak. A nyertesek az utazást tartózkodási helyük és Brescia között maguk intézik a legolcsóbb repülőjegyek kiválasztásával, amelynek árát a szervezők visszatérítik érkezés után az esemény helyszínén (az útvonalat és az árat igazoló dokumentumok felmutatása esetén – a részletekről a részvétel megerősítése után adunk tájékoztatást). 

Határidők:

A pályamunkák benyújtásának határideje 2015. november 15., online. November 30-ára a zsűri kihirdeti és a weboldalon is közzéteszi a három díjazott fotós nevét.

A kutatásról bővebben az alábbi linkeken lehet tájékozódni.

A konferencia: Investigating Domestic and Dating Violence against Women. A regisztráció megkezdődött! http://www.bleedinglove.eu/conference/

(A kép forrása: http://soicankissyouanytimeiwant.com/2014/07/04/favorites-friday-12/)

Témák