Szerinted ki tette a legtöbbet az LMBTQI közösségért? Jelölj te is a Háttér-díjra! | Háttér Társaság

Szerinted ki tette a legtöbbet az LMBTQI közösségért? Jelölj te is a Háttér-díjra!

Kulcsszavak: 
Háttér-díj
Szerinted ki tette a legtöbbet az LMBTQI közösségért? Jelölj te is a Háttér-díjra!

Szerinted ki az a személy Magyarországon, aki a legtöbbet tette a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális emberekért, valamint az LMBTQI közösségért?

Idén is meghirdetjük a Háttér-díj jelölési felhívását. Nevezd meg azt a személyt, aki szerinted érdemes a díjra! Idén a járványhelyzet miatt későbbre szervezett Budapest Pride Fesztivál miatt a jelölési határidő: 2020. július 12.

Jelölésed a hatter@hatter.hu emailcímre várjuk. Írj rövid indoklást is, amelyben kifejted, hogy miért az adott személyt tartod a legérdemesebbnek a díjra! (Jelöltek csak magánszemélyek lehetnek.)

A beérkező jelölések közül a Háttér Társaság ügyvivői testülete választ ki öt személyt, akik közül a korábbi Háttér-díjazottak szavazással választják ki, hogy ki legyen a 2020-as év Háttér-díjasa.

A Háttér Társaság 2005 óta adja át a Háttér-díjat azoknak a személyeknek, akik sokat tettek a magyarországi LMBTQI közösségért. A díjat immár  hagyományosan a Budapest Pride megnyitóján adjuk át. A kitüntetettek 2013 óta egy egyedi üvegdíjat vehetnek át, amelyet Ábel Tamás üvegművész tervezett.

A korábbi évek Háttér-díjasainak listáját itt találod.

Témák