Hogyan támogasd interszex gyermekedet? | Háttér Társaság

Hogyan támogasd interszex gyermekedet?

Kulcsszavak: 
interszexek
Hogyan támogasd interszex gyermekedet?

Fiú vagy lány? Ez a kérdés hangzik el mindenhol a világon, amikor egy baba megszületik. A legtöbb szülő gondolkodás nélkül válaszol, de előfordul, hogy a válasz erre a kérdésre bonyolultabb. Az interszexualitás gyűjtőnév az emberi test sokféle természetes változatának leírására. Az interszex személyek egyszerre női és férfi, vagy sem egészen női, sem egészen férfi, vagy nem is női, nem is férfi nemi jegyekkel születnek.

Testük, illetve nemi jellegzetességeik nem sorolhatók be egyértelműen a nemek valamelyikébe, ugyanakkor teljesen egészségesek: az interszex emberek neme is a nemek egészséges változata. 

Az IGLYO, az Oll Europe és az EPA kiadványa alapján a Háttér Társaság tájékoztatót készített, melynek célja a szülők informálása az interszex gyermekekről és arról, hogy hogyan tudják interszex gyermeküket a legjobban támogatni.

Célunk, hogy a kiadványt szülői, jogi és orvosi szempontból is bemutassuk az októberi #HáttérKlub keretében. 

Az eseményre eddig a következő vendégek fogadták el felkérésünket: 
- Salamon Eszter, Európai Szülők – Magyarországi Egyesülete, a kiadványt jegyző EPA magyar tagszervezete
- Asbóth Márton, Társaság a Szabadságjogokért

  • Időpont: 2019. október 17. 17:00-18:30
  • Helyszín: Bem Mozi (1027 Budapest, Margit krt. 5)

Az esemény a Facebookon itt érhető el

------------
Házirend:
A szervezők fenntartják a jogot, hogy a résztvevők, illetve az LMBTQI személyek emberi méltóságát, valamint az esemény programjainak kereteit megsértő résztvevőket az eseményről kizárják.

Témák