Hogyan tehetők LMBTQI-befogadóbbá egy szervezet programjai? | Háttér Társaság

Hogyan tehetők LMBTQI-befogadóbbá egy szervezet programjai?

EUJS Háttér Társaság képzés Dombos Tamás

Az Európai Zsidó Diákszövetség aktivistáinak erről tartottunk képzést július első hétvégéjén.

Az 35 tagszervezetet tömörítő Európai Zsidó Diákszövetség (EUJS) azért kérte fel a Háttér Társaságot a képzésre, mert fontosnak tartják, hogy programjaikon az LMBTQI fiatalok is biztonságban érezzék magukat. A képzést az LMBTQI emberekkel kapcsolatos legfontosabb fogalmak áttekintésével kezdtük, majd az olyan kirekesztési formákat ismertettük meg, amelyek felmerülhetnek egy ifjúsági rendezvényen. Bemutattuk az ezek megelőzésére és kezelésére alkalmas eszközöket is, majd a foglalkozást kiscsoportos helyzetgyakorlatokkal zártuk.

A képzésen az EUJS húsz önkéntese vett részt, akik az idén Bulgáriában tartott nyári egyetemüket szervezik. Ide több, mint háromszáz 18-30 éves fiatalt várnak. A szervezet elkötelezett a zsidó közösségen belüli sokszínűség és befogadás iránt, ezért a jövőben is rendszeresen szervez LMBTQI témákkal kapcsolatos képzéseket.

A Háttér Társaság 2016-ban csatlakozott a Mozaik Hub és a Bálint Ház kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy nyitottabbá tegye a zsidó közösségeket és intézményeket az LMBTQI emberek irányában. Korábban fórumokat, konferenciákat szerveztünk és oktatási füzetet állítottunk össze. A mostani képzés ebből az együttműködésből nőtte ki magát.

Ha olyan szervezet tagja vagy munkatársa vagy, ami szintén szívesen fogadna egy hasonló képzést, írj a kepzes@hatter.hu címre!

Témák