Homofób támadás: megrongálták az egyik szivárványcsaládokról szóló plakátot | Háttér Társaság

Homofób támadás: megrongálták az egyik szivárványcsaládokról szóló plakátot

Homofób támadás: megrongálták az egyik szivárványcsaládokról szóló plakátot

A Háttér Társaság kampánya arra hívja fel a figyelmet, hogy több száz magyar azonos nemű pár teremt szerető otthont gyermekeinek. Az egyik a Nyugati téren lévő plakátot ma reggelre vörös festékkel kenték le.

“A szivárványcsaládokat bemutató új kampányunkkal kapcsolatban számtalan támogató hozzászólást, emailt és üzenetet kaptunk. Mégis vannak, akiknek még karácsonykor is szúrja a szemét mások boldogsága” - mondta el Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője. “A plakátrongálás kapcsán feljelentést teszünk, és kérjük a plakát cseréjét” - tette hozzá. 

Mint korábban a civil szervezet felhívta rá a figyelmet, a magyarok többsége (56%-a) igenis családnak tartja, ha egy bejegyzett élettársi kapcsolatban élő azonos nemű pár nevel gyereket. Alig egyharmaduk (34%) gondolja úgy, hogy a gyereknek jobb, ha külföldre adják örökbe, mint ha magyar azonos nemű szülők nevelik, és ennél is kevesebben (30%) gondolják úgy, hogy egy gyereknek jobb helye lenne a gyermekvédelmi rendszerben, mint azonos nemű szülőkkel, és csupán 17%-uk  gondolja azt, hogy el kell venni szüleiktől a szivárványcsaládban nevelkedő gyermekeket.

A Háttér Társaság adományokat is gyűjt, hogy jövőre is folytatni tudja a kampányát. Az adományozásról a hatter.hu/hogyan-segithetsz/adomany oldalon lehet tájékozódni. 

Az idézett közvéleménykutatást a Magyar LMBT Szövetség megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet végezte 2019 szeptemberében. Az adatfelvétel 1200 fős országos reprezentatív mintán személyes megkérdezéssel készült. A kutatás az „Itt vagyunk! Az LMBTQI emberek magyarországi társadalmi elfogadásának növelése közösségi megerősítés és szemléletformálás útján ” c. projekt része, amely az Európai Unió Jogok, egyenlőség és polgárság programja (2014–2020) támogatásával valósul meg.

Témák