Homofób támadás Pápán | Háttér Társaság

Homofób támadás Pápán

[title]Szexuális irányultsága miatt bántalmaztak Pápán egy fiatal férfit, aki rendőrt hívott, de a helyszínre kiérkező rendőrök nem voltak haljandóak eljárást indítani. Németh István képviseletét a Háttér Társaság látja el.

Homofób támadás miatt hívott rendőrt Németh István, akit április 1-jén Pápa utcáin ért attrocitás - két férfi kezdte üldözni, melynek során a földre lökték és vállon ütötték. A támadók azt kiabálták "megverlek, te köcsög buzi!" , de szerencsére az áldozat el tudott menekülni. Amint biztonságos távolságban érezte magát a támadóktól, hívta a rendőröket, akik a helyszínre kiérkezve azonban azt mondták a sértettnek, hogy látható és súlyos sérülés nélkül nem indul nyomozás, azt javasolták hogy tettleges becsületsértés vádjával a bíróságon tegyen magánindítványt. A rendőrök nem jogszerűen jártak el, hiszen közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt azonnal meg kellett volna indítaniuk az eljárást.

A fiatal férfi elmondta, hogy nem először került összetűzésbe a kérdéses támadókkal, már tavaly decemberben is többször inzultálták őt szexuális irányultsága miatt. István azt fontolgatja, hogy valamelyik nyugati országban folytatja az életét, ahol elfogadóbbak az emberek a melegekkel, mert nem titkolja, itthon tart a további hasonló homofób támadásoktól.  

A megyei rendőrség nem sokkal később azonban felvette a kapcsolatot Németh Istvánnal, akit kihallgattak, majd nyomozást indítottak az ügyében. Az eljárás további szakaszában a sértett ingyenes jogi képviseletét a Háttér Társáság látja el.

Témák