Idén is találkozzunk a Szigeten! | Háttér Társaság

Idén is találkozzunk a Szigeten!

Az LMBTQI-szervezetek idén is közös sátorban jelennek meg a Civil Szigeten, a Magyar LMBT Szövetség szervezésében. Csütörtökön a Labrisz Leszbikus Egyesülettel, pénteken a Szivárvány Misszió Alapítvánnyal, szombaton a Szimpozion Egyesülettel, vasárnap pedig a Háttér Társasággal találkozhattok.

[title]Az LMBTQI-szervezetek közös sátra – szerdától vasárnapig – a Civil Szigeten található, a 47-es szám alatt, közvetlenül a főút mellett. Az egész hét során köthettek szivárvány esküvőt sátrunkban. Ha azonos nemű pár vagytok, és komolyan vagy csak a játék kedvéért összekötnétek az életeteket, nálunk megtehetitek. Házasodjatok a szivárvány alatt! Szintén az egész héten megtaláljátok információs anyagainkat. A sátorban egész héten át elérhetőek lesznek a Szövetség és tag-, illetve partnerszervezeteinek információs kiadványai, szórólapjai. Csütörtöktől az állandó programok mellett naponta egy-egy tagszervezettel találkozhattok.

Augusztus 14-én, csütörtökön a Labrisz Leszbikus Egyesület a szokásos személyes jelenléttel, beszélgetés lehetőségével, kiadványokkal, totóval, és az LMBT Történeti Hónap keretein belül megrendezett Szivárvány műhellyel készül a Szigetre. A Labrisz standján lehetőség lesz a közös alkotásra és ismerkedésre. A kézügyesség, tehetség most sem jelent majd akadályt, bárki bekapcsolódhat. A helyszínen alap felszerelést tudnak biztosítani, az érdeklődőknek lehetőség lesz a saját tárgyak megújítására. A montázsok mellett lehetőség lesz színes anyag-darabokon üzeneteket hagyni: ezeket majd szeretnék összedolgozni egy "ereklyévé", kiállítható emléktárggyá.

Augusztus 15-én, pénteken a Szivárvány Misszió Alapítvány (Budapest Pride) vár benneteket. Tölthettek ki Európa-totót, hogy mely országokban engedélyezett az azonos nemű párok házassága, beszélgethettek a Budapest Pride szervezőivel a nyári fesztiválról és a filmfesztiválról, valamint próbára tehetiket ismereteitetek az LMBTQ-hírességekkel kapcsolatban is.

Augusztus 16-án, szombaton a Szimpozion Egyesület képviselőivel találkozhattok a Civil Szigeten. Megismerkedhettek az egyesület munkájával, programjaival, tölthettek ki totót, “Egy mondat a melegségről” címmel pedig elmondhatjátok véleményeteket a Meleg szemmel videoblog stábjának.

Augusztus 17-én, vasárnap a Háttér Társaság munkatársaival és önkénteseivel találkozhattok. A nap folyamán beszélgethettek a Háttér Társaság munkájáról, programjairól (így az információs és lelkisegélyszolgálatról, az archívum és könyvtárról, a jogsegélyszolgálatról vagy a HIV-vonalról), jövőbeli terveinkről, valamint az LMBTQI kisebbséget érintő egyéb kérdésekről. Kitölthettek LMBTQI jogi témájú és a szexuális úton terjedő betegségekkel kapcsolatos totót, valamint várunk benneteket egy kultúrtörténeti játékkal is.

Szomszédunkban, a 48-as sátorban augusztus 16-án, szombaton és 17-én, vasárnap vár benneteket a TransVanilla Transznemű Egyesület. Találkozhatsz önkénteseikkel, megismerheted az egyesület céljait, programjait és működését, illetve beszélgethetsz a transzneműségről, nemi identitásról és a nem kifejezéséről. Itt az alkalom, hogy informálódj az októberben megrendezésre kerülő TranszFeszt transz* kulturális fesztiválról. Ezen kívül kiadványokkal, információs bemutató anyagokkal várnak, tölthetsz transz* kvízt ajándéktárgyakért és jelképesen "nemet válthatsz" a Sziget Fesztiválköztársaság idejére.

hatter.hu

Témák