Interszex személyek és szüleik tapasztalatára kíváncsi az EB | Háttér Társaság

Interszex személyek és szüleik tapasztalatára kíváncsi az EB

Kulcsszavak: 
interszexek
Interszex személyek és szüleik tapasztalatára kíváncsi az EB

Az Európai Bizottság szeretné jobban megérteni az interszex személyek* társadalmi-gazdasági helyzetét, valamint az interszex személyeket befogadó jogi, orvosi és más szakterületi szabályozás és a jóllétük közötti összefüggéseket, és ehhez az Ön segítségét kéri!

 

Bízunk benne, hogy sikerül feltárni a felnőtté válással kapcsolatos élményeket, valamint többek között az egészségügyi rendszerben, az oktatásban, a munka világában és az időskor folyamán szerzett tapasztalatokat.

 

Amennyiben szeretne részt venni a kutatásban, két módon is megteheti ezt:

 

Interjú formájában (telefonon vagy a Microsoft Teams felületén)

Amennyiben szeretne részt venni egy interjún, kérjük, jelezze ezt az intersexeu@icf.com e-mail-címen.

Az e-mailben tüntesse fel a nevét, hogy elmúlt-e 18 éves, hogy milyen nyelven szeretné folytatni az interjút (angol, olasz, francia, német, spanyol, lengyel, román, magyar vagy bolgár), illetve hogy interszex személyként vagy interszex személy szülőjeként venne-e részt a felmérésben.

 

Alternatív megoldásként kitöltheti kiegészítő online kérdőívünket, amely az interszex mindennapok egyes aspektusaiba enged mélyebb betekintést.

Amennyiben az online kérdőívet szeretné kitölteni, kattintson ide:

 

KITÖLTÖM A KÉRDŐÍVET

A kérdőív kitöltése 40-60 percet vesz igénybe.

A kérdőív elérhető angol, olasz, francia, német, spanyol, lengyel, román, magyar vagy bolgár nyelven.

Az online kérdőív az EU Alapjogi Ügynökségének 2023-as, teljes Európára kiterjedő LMBTIQ felmérését egészíti majd ki.

 

A kérdőív 2022. november végéig tölthető ki. A kérdőívet csak 18 évnél idősebb személy töltheti ki. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, jelezze azt az intersexeu@icf.com e-mail-címen.

 

*előfordulhat, hogy a használt terminológia nem tükrözi az Ön tapasztalatait. A tanulmány olyan emberek felé is nyitott, akik eltérő nemi jellegűek, különbséget mutatnak a nemi fejlődésben, nemi jellegükre vonatkozó betegséggel (pl. CAH, Klinefelter-szindróma) élnek, vagy más módon azonosítják magukat.

Témák