Jelentkezz ingyenes kommunikációs és önismereti képzésünkre! Legyél te is élőkönyv! | Háttér Társaság

Jelentkezz ingyenes kommunikációs és önismereti képzésünkre! Legyél te is élőkönyv!

Jelentkezz ingyenes kommunikációs és önismereti képzésünkre! Legyél te is élőkönyv!

Egy élő könyvtár rendezvény éppúgy működik, mint egy rendes könyvtár – az olvasók kikölcsönöznek egy "könyvet" egy rövid időre. Miután elolvasták, visszahozzák, és ha kedvük van, kikölcsönöznek egy másikat. Itt viszont a könyvek emberek, és nem csak beszélnek, de beszélgetnek, válaszolnak is olvasók kérdéseire, sőt, a ők is tehetnek fel kérdéseket, és saját maguk is tanulhatnak olvasóiktól.

A Háttér Társaság partnereivel (Amnesty International Magyarország, Labrisz Leszbikus Egyesület, Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene Alapítvány, Prizma Közösség, Nőkért Egyesület) közösen egy nyári vidéki élő könyvtár-turnét szervez, mely az egyik projektünk keretében kerül megvalósításra. A projekt célja a magyarországi társadalmi törésvonalak csökkentése a személyes történetmesélés és beszélgetés erejével. Az országjárás során érinteni fogjuk Pécset, Szegedet, Debrecent és Kecskemétet is.

A projekt részeként egy június első hétvégéjén 2 napos, ingyenes kommunikációs és önismereti tréninget fogunk tartani, melynek célja, hogy megismertesse a jelentkezőkkel az élő könyvtárak módszereit, illetve hogy azokat hogyan lehet felhasználni akár a mindennapi beszélgetéseinkben is. A résztvevők olyan kommunikációs és érvelési eszközöket sajátítanak el, melyek révén képesek lesznek magabiztosan mesélni a saját életükről - akkor is, ha kényelmetlen kérdésekkel szembesülnek. A képzés önismereti része saját identitásaink feltérképezésére, azok önmagunkban való megerősítésére szolgál. 

A képzés zárásaként lehetőséged lesz élesben is kipróbálni a megtanultakat - tapasztalt élő könyvek fognak "kikölcsönözni" téged, és beszélgetni veled, így egyből értékes visszajelzést kaphatsz tőlük.

A képzésre olyan jelentkezőket várunk, akik szívesen képviselnék egy hátrányos helyzetű vagy kisebbségi csoport érdekeit, és akik maguk is az adott közösség tagjának vallják magukat.

A jelentkezési űrlapot itt találod.

A jelentkezési határidő 2023. május 29.

A jelentkezőknek június 5-ig jelzünk vissza sikeres pályázatukról és ekkor küldjük a képzéshez kapcsolódó további információkat is. 

Kérdés esetén a hatter@hatter.hu email-re tudsz írni!

 

Témák