Jelentkezz ingyenes kommunikációs és önismereti képzésünkre! Legyél te is élőkönyv! | Háttér Társaság

Jelentkezz ingyenes kommunikációs és önismereti képzésünkre! Legyél te is élőkönyv!

Kulcsszavak: 
felhívás, projekt
Jelentkezz ingyenes kommunikációs és önismereti képzésünkre! Legyél te is élőkönyv!

Egy élő könyvtár rendezvény éppúgy működik, mint egy rendes könyvtár – az olvasók kikölcsönöznek egy "könyvet" egy rövid időre. Miután elolvasták, visszahozzák, és ha kedvük van, kikölcsönöznek egy másikat. Itt viszont a könyvek emberek, és nem csak beszélnek, de beszélgetnek, válaszolnak is olvasók kérdéseire, sőt, a ők is tehetnek fel kérdéseket, és saját maguk is tanulhatnak olvasóiktól.

A Háttér Társaság partnereivel (Amnesty International Magyarország, Labrisz Leszbikus Egyesület, Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene Alapítvány, Prizma Közösség, Nőkért Egyesület) közösen egy nyári vidéki élő könyvtár-turnét szervez, mely az egyik projektünk keretében kerül megvalósításra. A projekt célja a magyarországi társadalmi törésvonalak csökkentése a személyes történetmesélés és beszélgetés erejével. Az országjárás során érinteni fogjuk Pécset, Szegedet, Debrecent és Kecskemétet is.

A projekt részeként egy június első hétvégéjén 2 napos, ingyenes kommunikációs és önismereti tréninget fogunk tartani, melynek célja, hogy megismertesse a jelentkezőkkel az élő könyvtárak módszereit, illetve hogy azokat hogyan lehet felhasználni akár a mindennapi beszélgetéseinkben is. A résztvevők olyan kommunikációs és érvelési eszközöket sajátítanak el, melyek révén képesek lesznek magabiztosan mesélni a saját életükről - akkor is, ha kényelmetlen kérdésekkel szembesülnek. A képzés önismereti része saját identitásaink feltérképezésére, azok önmagunkban való megerősítésére szolgál. 

A képzés zárásaként lehetőséged lesz élesben is kipróbálni a megtanultakat - tapasztalt élő könyvek fognak "kikölcsönözni" téged, és beszélgetni veled, így egyből értékes visszajelzést kaphatsz tőlük.

A képzésre olyan jelentkezőket várunk, akik szívesen képviselnék egy hátrányos helyzetű vagy kisebbségi csoport érdekeit, és akik maguk is az adott közösség tagjának vallják magukat.

A jelentkezési űrlapot itt találod.

A jelentkezési határidő 2023. május 29.

A jelentkezőknek június 5-ig jelzünk vissza sikeres pályázatukról és ekkor küldjük a képzéshez kapcsolódó további információkat is. 

Kérdés esetén a hatter@hatter.hu email-re tudsz írni!

 

Témák