Jogászhallgatókkal beszélgettünk | Háttér Társaság

Jogászhallgatókkal beszélgettünk

Kulcsszavak: 
jog, képzés, egyetem
ELTE Állam- és Jogtudományi Kar

Egyesületünk idén is részt vett az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar gólyáinak szervezett Orientációs Napokon, ahol a jogászhallgatók megismerkedhettek az LMBTQI jogok témájával és szervezetünk munkájával.

Második alkalommal vett részt egyesületünk az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar gólyáinak szervezett Orientációs Napokon. Az esemény célja megismertetni a frissen bekerült hallgatókat a Kar működésével, és bepillantást engedni a jogász, kriminológus és politológus hivatásokba, karrierutakba.

A 2017. szeptember 5-én tartott Jogászok és társadalom: szakértői workshop keretében a hallgatók a különböző témakörök közül választva ismerkedtek meg a munkájuk társadalmi hatásaival. Egyesületünk idén a Társadalmi nemek, LMBTQ és a jog, illetve a Jogászok és aktivizmus c. workshopokon vett részt.

“A valódi jogegyenlőség megvalósulásához nemcsak jó jogszabályokra, hanem felkészült szakemberekre is szükség van, akik ezeket a jogszabályokat alkalmazni is tudják. Ezért különösen fontos, hogy az LMBTQI téma a jogászképzésben is megjelenjen. Örülünk, hogy a hallgatók már az orientációs napok keretében is találkozhatnak ezzel a témakörrel” - mondta Sándor Bea, egyesületünk jogi programjának munkatársa, aki maga is az ELTE-n végzett jogászként.

Egyesületünk a Társadalmi felelősségvállalás címet viselő fakultatív órához is csatlakozott, amelynek keretében 5 ELTE-s jogászhallgató fog önkéntes munkát végezni egyesületünk jogsegélyszolgálatánál.

Témák