Képzés jogászok számára: A melegjogok védelmének európai és magyar vonatkozásai | Háttér Társaság

Képzés jogászok számára: A melegjogok védelmének európai és magyar vonatkozásai

Kulcsszavak: 
képzés
Képzés jogászok számára: A melegjogok védelmének európai és magyar vonatkozásai

A Háttér Társaság a Melegekért 2011. február 11-én és 26-án ingyenes képzéseket szervez jogászok számára.

A Háttér Társaság a Melegekért félnapos képzéseket szervez jogászok számára. A képzések célja, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) emberek jogaira vonatkozó európai és magyar szabályozás, valamint esetjog bemutatása révén hatékony segítséget nyújtson a hazai jogászok számára az LMBT közösség érdekében kifejtett jogvédelmi tevékenységhez.

A képzés három 60 perces foglalkozásból áll. Az előadások mellett esetmegoldási gyakorlatok segítik az ismeretek gyakorlatba történő átültetését. A két alkalom tematikája megegyezik. A képzésen való részvétel jogi végzettséghez kötött, de diszkriminációs vagy LMBT-jogi előképzettség nem szükséges.

A képzés az Equal Jus nemzetközi projekthez kapcsolódóan kerül megrendezésre, amelyről bővebben a www.equal-jus.eu oldalon olvashat. A magyar képzés programját a Háttér Társaság a Melegekért szakértői állították össze.

Részvételi díj: ingyenes

Képzés időpontja: 2011. február 11. (péntek) 15.00-18.30; vagy
2011. február 26. (szombat) 14:00-17:30

Képzés helyszíne: Budapest

Kérjük, részvételi szándékát az első időpontra 2011. február 7-ig, a második időpontra 2011. február 21-ig a tdombos@hatter.hu email címen a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével jelezze. 

Témák