Jogerősen elítélték Toroczkait | Háttér Társaság

Jogerősen elítélték Toroczkait

Jogerősen elítélték Toroczkait

Egyesületünk jogsegélszolgálata nyújtott jogi segítséget a Szivárvány Misszió Alapítványnak a 2009-es melegfelvonulás ellen szervezkedő Toroczkai László feljelentésének elkészítésében. A bíróság most jogerősen elítélte.

2009-ben Toroczkai László a kuruc.info internetes oldalon közzétett Ismét szükség lesz a puskaporra című cikkében a Meleg Méltóság Menet erőszakos megakadályozására szólított fel. A cikk szerint „Tavaly dicsőségesen helyt állt a magyar ellenállás, (...) újra erőt kell mutatnunk, (...) ismét elő kell vennünk a harcosabb énünket, és csattanós választ kell adnunk a nemzetellenes provokációra. (...) Legalább 21 helyszínen és időpontban csaphatunk le rájuk, különösen ajánlott a környéken elcsípni a fesztivál felelőseit, érveink ütköztetésére.”

A cikk kapcsán a Szivárvány Misszió Alapítvány feljelentést tett közösség tagja elleni erőszak, illetve gyülekezési szabadság megsértésének előkészülete miatt. A feljelentés és a későbbi beadványok elkészítésében egyesületünk jogsegélszolgálata működött közre. A két évig tartó eljárás eredményeként a bíróság Toroczkai Lászlót bűnösnek találta, és két évre próbára bocsátotta.

Az ügyhöz kapcsolódó anyagok, köztük a feljelentés és a bírósági ítéletek szövege elérhető (lesz) a jelentősebb ügyeinket bemutató oldalon.

Témák