Jogi segítő képzés Miskolcon | Háttér Társaság

Jogi segítő képzés Miskolcon

13 LMBTQI aktivistának tartott jogi segítő képzést tartott a Háttér Társaság 2016. április 15-17. között Miskolcon.

A Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott “Nem vagy egyedül!” projetkhez kapcsolódó képzés célja egy olyan önkéntes hálózat létrehozása volt, amely a helyi LMBTQI közösségbe ágyazott jogi segítők révén fejleszti a vidéki LMBTQI emberek jogtudatosságát, bátorítja a jogsértések bejelentését, és juttatja jó minőségű jogi segítséghez az áldozatokat.

Jogi segítő képzés Miskolcon A vidéken megtartott képzésen szó esett arról, hogy milyen jogszabályok védik az LMBTQI embereket, milyen intézményekhez, szervezetekhez lehet fordulni jogsértés esetén. Szó esett még az erőszak és a diszkrimináció áldozatainak hatékonyon segítéséről és arról, hogyan lehet megfelelően dokumentálni, ha LMBTQI személyt ér jogsértés. A képzés arra is kitért, hogy az aktivisták hogyan tudnak együttműködni a Háttér Társaság Josegélyszolgálatával, amely ingyenesen vállalja a diszkrimináció és erőszak áldozatainak jogi képviselet.

A képzésnek a miskolci Flóra Panzió adott helyet, megszervezésében a nemrégiben alakult Miskolci Mások Egyesület is részt vett.

Témák