Képzés: Azonos nemű párok jogvitáinak mediációja | Háttér Társaság

Képzés: Azonos nemű párok jogvitáinak mediációja

Kulcsszavak: 
képzés, mediáció

Litigeous LoveA Háttér Társaság, az Országos Mediációs Egyesülettel és a Rézler Gyula Mediációs Intézettel együttműködésben meghívja Önt az azonos nemű párok mediációjával foglalkozó kétnapos képzésére.

A képzés leírása:

Az elmúlt években egyre nagyobb politikai és szakmai figyelem övezi az azonos nemű párok párkapcsolatait. E vitákban azonban kevés szó esik róla, hogy a heteroszexuális párokhoz hasonlóan az azonos nemű párok kapcsolataiban is adódhatnak problémák, egy kapcsolat megromlása sok esetben számos jogi kérdés rendezését is megkívánja. A mediáció az ilyen helyzetek megoldásában is járható út lehet, különösen mert a tapasztalatok szerint az azonos nemű párok gyakran ódzkodnak jogvitáik bírósági úton történő rendezésétől. Milyen jogszabályok vonatkoznak ma Magyarországon az azonos nemű párokra? Mi a konfliktusok fő forrása? Mire kell egy mediátornak ügyelnie egy ilyen helyzetben? Hazai szakértők és külföldi meghívott vendégünk részvételével tartott interaktív tréningünkön ezen kérdéseket járjuk körbe.

A képzés közvetítői továbbképzésként történő akkreditációja folyamatban van.

A képzés célközönsége: családjogi mediációval foglalkozó szakemberek, elsősorban jogászok és képzett mediátorok

A képzés időpontja: 2015. január 17-18. (szombat-vasárnap)

A képzés helyszíne: Aquincum Hotel (1036 Budapest,  Árpád fejedelem útja 94.)

Trénerek:
Dombos Tamás, szociológus, a Háttér Társaság munkatársa
dr. Kárpáti József, jogász, a Háttér Társaság Jogi Programjának vezetője
Dr. Marica Moscati, jogász, a SOAS, University of London tanára

A képzés nyelve: magyar

Jelentkezési határidő: 2015. január 11.

Jelentkezés módja: az alábbi űrlap kitöltésével. Túljelentkezés esetén a részvételt a jelentkezés sorrendjében biztosítjuk. A végzettséggel rendelkező mediátorok és jogászok előnyt élveznek.

További információk: Dombos Tamás, tdombos@hatter.hu, (1) 238 0046

A résztvevők számára a képzés ideje alatt étkezést, a vidéki résztvevők számára szállást és az útiköltség megtérítését biztosítjuk.

A képzés a „Litigious Love” – Az azonos nemű párok és a mediáció az Európai Unióban c.,  az Európai Bizottság Polgári jogi jogérvényesülés programja által támogatott projekt keretében valósul meg. A projektről bővebben olvashat itt

Témák