Kerekasztal-beszélgetés a sérülékeny menedékkérőkről | Háttér Társaság

Kerekasztal-beszélgetés a sérülékeny menedékkérőkről

Kulcsszavak: 
menekültek

UNHCREgyesületünk is részt vett az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága által szervezett, sérülékeny vagy kiszolgáltatott helyzetben lévő menedékkérőkkel kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen 2013. március 7-én. 

A kerekasztalbeszélgetés a Főbiztosság nemrégiben indult, Response to Vulnerability in Asylum c. projektjének keretében került megrendezésre. A projekt célja, hogy feltérképezze a sérülékeny menedékkérőket érintő jogszabályi környezetet és gyakorlatot, felmérje, hogyan látják saját helyzetüket a sérülékeny menedékkérők; képzéseket és szemináriumokat szervezzen az érintett kormányzati szakemberek számára; és az eljáró hatóságok munkáját  megkönnyítő  új eljárási protokollokat dolgozzon ki. 

A 2013. március 7-én megtartott összejövetelen a Főbiztosság munkatársai mellett a menekültekkel, valamint a különböző sérülékeny csoportokkal (így a nőkkel, a gyermekekkel, a fogyatékosokkal és az LMBT emberekkel) foglalkozó civil szervezetek vettek részt, hogy megvitassák a magyar gyakorlat legnagyobb hiányosságait. Az LMBT emberek szempontjait rendezvényen egyesületünk munkatársa, Dombos Tamás képviselte.

Témák