Konferencia a gyűlölelet-bűncselekményekről | Háttér Társaság

Konferencia a gyűlölelet-bűncselekményekről

[title]2013. április 19-én  „A gyűlölet-bűncselekmények – elmélet és gyakorlat” címmel konferenciát rendez a Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport a Magyar Rendészettudományi Társaság Társadalomtudományi Tagozatával és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Alkalmazott Rendészettudományi Tanszékével együttműködésben.

A Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoportot 2012 januárjában hozta létre öt magyarországi civil szervezet, többek között egyesületünk is. A Munkacsoport célja, hogy az előítéletes indítékú bűncselekmények szabályozását és a vonatkozó jogalkalmazást hatékonnyá tegye, ennek eredményeként pedig a gyűlölet-bűncselekmények áldozatai megfelelő védelmet kapjanak, és hosszútávon csökkenjen az előítéletes indítékú bűncselekmények száma.

Az április 19-én civil szervezetek, szakemberek és a hatóságok részvételével zajló konferencia célja, hogy a hatályos jogi környezet és jogalkalmazás elemzése révén rámutasson a gyűlölet-bűncselekmények elleni fellépés területén található visszásságokra.

Időpont:
2013. április 19., 9.00 –14.00

Helyszín:
NKE RTK Budapest, XII. Farkasvölgyi út 12.
Főépület „A” terem

Bővebb információ a Munkacsoport honlapján

Témák