Konferencia Portugáliában a szivárványcsaládokról | Háttér Társaság

Konferencia Portugáliában a szivárványcsaládokról

Kulcsszavak: 
gyermekvállalás

A konferencia plakátja2011. október 3 és 9. között Lisszabonban két önkéntesünk, Faix-Prukner Csilla és Rózsa Krisztián vehettek részt az ILGA Portugal által szervezett, szivárvány családokkal foglalkozó konferencián és kapcsolódó workshopokon.

Az eseménysorozaton összesen 15 ország 18 önkéntese vett részt. A workshopokon olyan területekbe nyerhettek a jelen lévők bepillantást, mint a szivárvány családok jogi helyzete és a jogegyenlőtlenségek területei Európa-szerte, a pozitív pszichológiai nevelés aspektusai és fontossága a szivárvány családok életében, valamint gender kérdések megjelenése a családok körében. A béranyaság rendszerét pedig egy amerikai szakértő segítségével járták körbe.

A konferencián a meleg családokra jellemző pszichológia, antropológiai, szociológiai, jogi és politikai aspektusokat az egyes területek nemzetközi szinten elismert szakértői mutatták be. A pszichológia panel meghívott előadói között szerepelt a meleg családok kutatásában úttörő munkát végző Dr. Charlotte J. Patterson, valamint az eddig a világon egyedülálló módon, immár 18 éve folyó, és a szivárvány családokban nevelkedő gyermekeket érő pszichológiai hatásokat vizsgáló kutatást vezető Dr. Nanette Gartrell.

Az utolsó napon került sor a NELFA (Európai Szivárvány Családok Szövetségeinek Hálózata) éves közgyűlésére is. A szervezet célja, hogy összefogja a különböző európai országokban működő szervezeteket, közös platformot teremtve ezzel az összeurópai szintű jogegyenlőség megteremtéséhez. Magyarországot és a magyar családokat az Inter Alia Alapítvány képviseli a szervezetben.

Konferencia a szivárványcsaládokról, 2011. október 7., Lisszabon Konferencia a szivárványcsaládokról, 2011. október 7., Lisszabon Konferencia a szivárványcsaládokról, 2011. október 7., Lisszabon

Témák