KÖZöm: Szivárványcsaládok a civil roadshown | Háttér Társaság

KÖZöm: Szivárványcsaládok a civil roadshown

Kulcsszavak: 
gyermekvállalás, jogeset

Szegeden, Pécsen, Nyíregyházán és Debrecenben tartottunk előadást a szivárványcsaládok helyzetéről 2017 októberében az Ökotárs Alapítvány „KÖZöm?” címmel szervezett országjáró körútján.

2017 októberében „KÖZöm?” címmel országjáró körútra indult a 25 éves Ökotárs Alapítvány sok más civil szervezettel karöltve. A nyilvános estek célja az volt, hogy népszerűsítse a civilek ügyét, fokozza a polgárok részvételi kedvét és hajlandóságát, illetve hogy erősítse a kapcsolatokat, a hálózatosodást a helyben működő és az országos szervezetek között.

A Győrben, Szegeden, Pécsett, Nyíregyházán és Debrecenben megrendezett öt októberi estén a legkülönbözőbb, ismertebb és kevésbé ismert szervezetek képviselői mutatták be röviden az általuk felkarolt ügyeket és eredményeiket például a szegénység leküzdése, az oktatás, a közösségi részvétel, a környezetvédelem, a fogyatékkal élők támogatása vagy épp a jogállamiság terén. Nemcsak az országos, de az adott városokban élőket közvetlenül érintő helyi kérdésekre is sor került a közönség aktív részvételével fórumbeszélgetések formájában, lehetőséget teremtve így a közvetlen találkozásra, bevonódásra.

Egyesületünk a szegedi, pécsi, nyíregyházi és debreceni esten vett részt, ahol a szivárványcsaládok jogi- és társadalmi helyzetetéve, illetve a Háttér Társaság e területen végzett munkájával ismertettük meg az 50-80 fős hallgatóságot. Az előadásunk során a helyi LMBTQI csoportokra ís felhívtuk a figyelmet segítni ezen csoportok kapcsolatfelvételét a többi helyi civillel. 

A debreceni helyszínen készült videót itt tekinthetitek meg: 

Témák