Magyarország első okostelefonos applikációja homofób és transzfób támadások jelentésére - te is támogathatod a projektet! | Háttér Társaság

Magyarország első okostelefonos applikációja homofób és transzfób támadások jelentésére - te is támogathatod a projektet!

Magyarország első okostelefonos applikációja homofób és transzfób támadások jelentésére - te is támogathatod a projektet!

"A hónap elején a Facebookon halálosan megfenyegettek.
Gyerekkoromban és az életem során annyi fenyegetésben, bántásban és megaláztatásban volt részem a "másságom” miatt, hogy már fel se tűnt." (Ónodi Adél, 21 éves transznemű nő)

“2013-ban buliból hazafelé menet egy barátommal csókolóztunk a körúton. Egy közeli kisboltból kijőve két férfi baseballütővel fenyegetett meg minket, hogy azonnal hagyjuk abba."

“2014-ben a Pride felvonulásra tartva fekete ruhás kopaszok kötöttek belénk, engem ököllel arcon csaptak, egy barátomat háton rúgták."

“2015 őszén a Stefánia úton bicikliztem, amikor egy autós éktelen buzizásba kezdett, majd leköpött."

“A párommal nem titkoljuk, hogy melegek vagyunk. Sajnos rendszeresen érnek bennünket homofób beszólások, sőt egy környékbeli srác nemrégiben ököllel megfenyegetett, és vállal belénk jött.”

Néhány a Magyarországon LMBTQI embereket érő támadások közül...

NEM KELL ELTŰRNÖD!

Fogjunk össze! Állítsuk meg együtt a gyűlöletet!

KATTINTS AZ ADOMÁNYGYŰJTÉSRE! >> 

TÁMOGATOM!

A Háttér Társaság Jogsegélyszolgálata 17 éve segíti az LMBTQI embereket ingyenes jogi képviselettel  a szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk miatti hátrányos megkülönböztetés, zaklatás, bántalmazás esetén.

Homofób vagy transzfób támadás ért? Nem kell eltűrnöd!

Magyarországon is elindul a gyűlölet-bűncselekmények bejelentésre szolgáló új telefonos alkalmazás és webes felület, ami az európai LMBTQI civil szervezetekből álló UNI-FORM hálózat munkájának eredménye. A projektben magyar részről a Háttér Társaság vesz részt.
A beérkező bejelentések a Háttérhez mindenképpen befutnak, de lehetőség lesz arra is, hogy a rendőrséghez is beérkezzenek.

Az UNI-FORM az első online felület, amely összekapcsolja az LMBTQI civil szervezeteket és a rendőrséget, hogy közösen léphessenek fel a látencia csökkentéséért.

Mi a célunk?

Korábbi kutatásaink szerint szerint a homofób és transzfób gyűlölet-bűncselekmény áldozatává vált magyar válaszadóknak kevesebb mint egyötöde (17%-a) jelentette a hatóságoknak az őket ért támadást. Azoknak, akik nem jelentették az ellenük elkövetett bűncselekményeket, jelentős része attól félt, hogy a rendőrségen is homofób vagy transzfób attitűddel találkozna.
A UNI-FORM és a Háttér Társaság célja, hogy ezen változtassunk.

SEGÍTS NEKÜNK, HOGY MINÉL TÖBB LMBTQI EMBERHEZ ELJUSSON A BEJELENTŐ FELÜLET, TÁMOGASS! >>

 

Témák