Második alkalommal rendeztek konferenciát az LMBT emberek helyzetéről a Balkánon | Háttér Társaság

Második alkalommal rendeztek konferenciát az LMBT emberek helyzetéről a Balkánon

2011. május 27 és 31. között Belgrádban tartották a Justice in the Balkans kezdeményezés második konferenciáját, amelynek témája az LMBT emberek jogi és társadalmi helyzete volt a balkáni országokban. A konferencián egyesületünk munkatársa is előadást tartott. 

A 2009-ben indult konferenciasorozat célja, hogy az LMBT emberekkel foglalkozó szakemberek és a régió aktivistáinak bevonásával az LMBT emberek jogait előmozdító fórum jöjjön létre. A 2009-en Podgoricában (Montenegró) megtartott esemény után idén a szerb fővárosban, Belgrádban gyűltek össze az érintettek. A konferencián felszólalt többek között Michael Kirby, az ausztrál Legfelsőbb Bíróság volt bírája, Marije Cornelissen, európai parlamenti képviselő és Chai Feldblum az Egyesült Államok Munkaheyi Esélyegyenlőségi Bizottságának egyik biztosa. 

Egyesületünk munkatársa a Sikeres lobbistratégiák a Balkánon és Kelet-Európában című panelbeszélgetésen tartott előadást. Dombos Tamás felszólalásában a lobbistratégiák helyi társadalmi-politikai környezethez való igazításának fontosságára hívta fel a figyelmet, példaként elemezve a magyar LMBT szervezetek kormányváltást követő megváltozott politikai környezethez igazodó új stratgéájának elemzését.

A konferencia plakátjaJustice in the Balkans konferencia (Belgrád, 2011. június 27-31.)Az események egyesületünk munkatársa is előadást tartottJustice in the Balkans konferencia (Belgrád, 2011. június 27-31.)

Témák