Mediációs konferencián tartottunk előadást | Háttér Társaság

Mediációs konferencián tartottunk előadást

Kulcsszavak: 
mediáció
Mediációs konferencián tartottunk előadást

2016. január 23-án Litigious Love c. projektünk eredményeiről tartottunk előadást a  PIPA Alapítvány A kisebbségi és interkulturális mediáció szerepe és lehetőségei Magyarországon c. konferenciáján.

A Változás Rendelő mellett működő PRIMUS INTER PARES Alapítvány (PIPA) a társadalom hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő és kisebbségi csoportjainak támogatására, a különbségek felszámolásának segítésére, a társadalom véleményformálására jött létre. 2015 áprilisa és 2016 januárja között zajló LMBT mediáció - Egy szociálisan innovatív módszer hazai bevezetése című projektjük célja az LMBT és a mediációs civil szervezetek együttműködésével a mediáció, mint vitarendezési módszer megismertetése az LMBT emberek körében, illetve a mediátorok LMBT érzékenységének növelése volt.

A projekt záróeseményeként 2015. január 23-án egész napos konferenciát tartottak A kisebbségi és interkulturális mediáció szerepe és lehetőségei Magyarországon címmel. A konferencián a mediációs szakma meghatározó szervezetei mellett egyesületünk is lehetőséget kapott a megszólalásra: Dombos Tamás munkatársunk Az azonos nemű párok jogvitáinak mediációja – egy kutatás tapasztalatai címmel ismertette a “Litigious Love” - Az azonos nemű párok és a mediáció az Európai Unióban című, tavaly lezárult kutatási és képzési projektünk eredményeit.

A konferencia részletes programja elérhető a PIPA Facebook oldalán.

Témák