Meghívó: Melegjogok Magyarországon | Háttér Társaság

Meghívó: Melegjogok Magyarországon

Kulcsszavak: 
Yogyakarta alapelvek

Melegjogok MagyarországonA Háttér Társaság a Melegekért tisztelettel meghívja Önt sajtótájékoztatóval egybekötött műhelybeszélgetésére.

A rendezvény címe:
Melegjogok Magyarországon: A Yogyakarta alapelvek érvényesülését vizsgáló jelentés bemutatása

Helyszíne:
Művész Mozi (1066 Budapest, Teréz krt. 30.)

Időpontja:
2010. december 17. (péntek) 11:00-13:00.

2006 novemberében huszonkilenc emberi jogi szervezet és az ENSZ szakértőinek részvételével Yogyakartában elfogadták a Yogyakarta alapelvek a nemzetközi emberi jogi szabályok alkalmazásáról a szexuális irányultsággal és nemi identitással kapcsolatban c. hiánypótló dokumentumot. A dokumentum 29 alapelv alapján áttekinti, hogy a nemzetközi emberi jogi normák alapján az államoknak milyen kötelezettségei vannak a szexuális irányultsággal és nemi identitással kapcsolatban. A Háttér Társaság az elmúlt év során elkészítette e dokumentum magyar fordítását, és átvilágította a magyar jogrendszert és állami gyakorlatot, hogy az mennyiben felel meg az Alapelvekben foglaltaknak. A műhelybeszélgetés során bemutatjuk az alapelvek fordítását tartalmazó kiadványt, amelyhez Dr. Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa, valamint Dr. Farkas Lilla, az Egyenlő Bánásmód Tanácsadó Testület elnöke írt ajánlást, illetve ismertetjük a kutatás főbb eredményeit és az állami döntéshozók számára megfogalmazott javaslatainkat.


A rendezvény a Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott, Az LMBT emberek esélyegyenlőségének horizontális politikává tétele c. projekthez kapcsolódik.

Témák