Megjelent! A kirekesztés arcai: A transz emberek foglalkoztatási és munkahelyi hátrányos megkülönböztetése | Háttér Társaság

Megjelent! A kirekesztés arcai: A transz emberek foglalkoztatási és munkahelyi hátrányos megkülönböztetése

Megjelent! A kirekesztés arcai: A transz emberek foglalkoztatási és munkahelyi hátrányos megkülönböztetése

Megjelent legújabb kutatási jelentésünk! A kiadvány a Történetek az adatok mögött: diszkrimináció a foglalkoztatás területén címmel megvalósított kutatási projektünk keretében, illetve azóta készült, a transz emberek munkahelyi tapasztalatival foglalkozó interjúkat teszi közzé.

A kirekesztés arcai: A transz emberek foglalkoztatási és munkahelyi hátrányos megkülönböztetése

A kiadvány a Történetek az adatok mögött: diszkrimináció a foglalkoztatás területén címmel megvalósított kutatási projektünk keretében, illetve azóta készült, a transz emberek munkahelyi tapasztalatival foglalkozó interjúkat teszi közzé.

A kötet a transz emberek foglalkoztatási és munkahelyi hátrányos megkülönböztetésére vonatkozó hazai kutatásokat összegző fejezettel indít, ezt követi 13  transz emberrel készült interjú, amelyek feltárják a transz emberek iskolai és pályaválasztással kapcsolatos tapasztalatait, a munkahelyi elutasítás megjelenési formáit, a transz munkavállalók előtt álló kihívásokat és azt is, hogy mindezekkel szembenézve milyen megoldásokat találnak, hogyan boldogulnak a munkahelyükön. A kiadvány a transznemű munkavállalók iránt befogadó munkahelyi bánásmóddal kapcsolatos standardokat bemutató fejezettel zárul.

Gyere el kiadványbemutató beszélgetésünkre a Bem Moziba, március 8-án, csütörtökön 18 órától!

OTT LESZEK!

Témák