Megújult szolgáltatással várja a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat a segítséget kérőket | Háttér Társaság

Megújult szolgáltatással várja a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat a segítséget kérőket

Megújult szolgáltatással várja a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat a segítséget kérőket

A Háttér Társaság közel 30 éve biztosítja az LMBTQI témában lelkisegélyt keresők számára a telefonos vonalát. Most elindult a szolgáltatás új honlapja, ahol megújult formában érhető el a chat-szolgáltatásunk, továbbá megjelennek a szakemberek által írt cikkeink különféle lelki egészséggel kapcsolatos témákban.

A Háttér Társaság 1996 óta nyújt lelkisegély szolgálatot azoknak az embereknek, akik úgy érzik, hogy szükségük van arra, hogy megértő fülekre találjanak. Az önkéntes operátoraink, akik a vonal túlsó végén várják a hívást a szolgálatba kerülést megelőzően egy éves képzésben vesznek részt.

A szolgáltatásunk 2008 óta nyilvánosságra hozza az anonimizált éves megkeresési statisztikát. A 2022-es évben majdnem 54 ezer percben segítettünk a minket megkeresőknek 2299 alkalom során. A legtöbbször magányosság és beszélgetés miatt kerestek minket, de szerepel a leggyakoribb témák között a párkapcsolat, a lelki betegségek, és az önelfogadás és az előbújás is. 

A szolgálat a rogersi személyközpontú megközelítést követi: nem nyújtunk terápiát, nem adunk tanácsot, nem mondjuk meg, hogy mi a helyes, mit kellene a hívónak tennie. Ehelyett empatikusan figyelve kísérjük a hívókat útjuk azon szakaszán, amit megosztanak velünk.

Lelkisegély szolgálatunk elsődleges célcsoportja az LMBTQI emberek, illetve családjuk, barátaik, akik az LMBTQI emberek elfogadásában kérnek segítséget. Ezzel együtt akkor sem utasítjuk el a hívókat, ha nem ilyen témában keresnek bennünket.

A vonal földrajzi korlátok nélkül bárhonnan, akár külföldről vagy egy utcai telefonfülkéből is elérhető. Életkorral kapcsolatos megkötést sem alkalmazunk, hiszen akár már fiatalkorban is lehetnek valakinek kérdései LMBTQI témában, lehet magányos és vágyhat egy meghallgató fülre vagy akár kérdezhet egy érintett barátja, családtagja támogatásáról is; és lehetnek olyanok is, akik idősebb korban is keresik önmagukat. A szolgálat politikailag, vallásilag vagy világnézetileg nem elkötelezett, mindenkihez  elfogadással fordulunk, bármilyen csoporthoz tartozik is.

Szolgáltatásunk ingyenes, fizetni nem kell érte. Törekszünk rá, hogy hívóinknak a kapcsolatfelvétel se kerüljön semmibe, a telefonköltséget is átvállaljuk.

Az alábbi elérhetőségeink igénybevétele teljesen ingyenes:

Egyesületünk szolgáltatásait adományokból működteti. Amennyiben megteheted, hogy segítsd a szolgáltatás fenntartását adományoddal, itt találsz részleteket az adományozásról. 

A legkisebb összeg is sokat számít; köszönünk minden támogatást!

Neked nem kerül semmibe, ám az adód 1%-nak felajánlásával többet segíthetsz, mint gondolnád! Ajánld fel a Háttér Társaságnak a személyi jövedelemadód 1%-át 2023. május 22-ig. A felajánláshoz a következőre van szükséged:

Adószám: 18071872-1-41 (Név: Háttér Társaság)

Témák