Meleg és Leszbikus Kereskedelmi Kamara indul - beszámolónk az East Meets West konferenciáról | Háttér Társaság

Meleg és Leszbikus Kereskedelmi Kamara indul - beszámolónk az East Meets West konferenciáról

Kulcsszavak: 
konferencia
Meleg és Leszbikus Kereskedelmi Kamara indul - beszámolónk az East Meets West konferenciáról Meleg és Leszbikus Kereskedelmi Kamara indul - beszámolónk az East Meets West konferenciáról Meleg és Leszbikus Kereskedelmi Kamara indul - beszámolónk az East Meets West konferenciáról Meleg és Leszbikus Kereskedelmi Kamara indul - beszámolónk az East Meets West konferenciáról Meleg és Leszbikus Kereskedelmi Kamara indul - beszámolónk az East Meets West konferenciáról Meleg és Leszbikus Kereskedelmi Kamara indul - beszámolónk az East Meets West konferenciáról

Ötödik alkalommal rendezték meg Bécsben az East Meets West nemzetközi konferenciát, amelyen munkatársunk, a transz nők munkaerőpiaci helyzetének javításával foglalkozó TransVisible projektünk vezetője is részt vett. 

Az East Meets West nyugat- és kelet-európai LMBTI szakemberek hálózata; célja az LMBTI emberek társadalmi elfogadottságának növelése, különösen az üzlet világában. Konferenciáik alkalmat teremtenek arra, hogy a résztvevők közösen gondolkodjanak és megoszthassák egymással tapasztalataikat, ezzel egymást is inspirálva. 

A csoport egyik alapvető célja, hogy összekapcsoljon civil szervezeteket, diplomatákat, vállalati szereplőket és vállalkozókat. Emellett elősegíti, hogy az LMBTI emberek sikeres vállalkozóvá válhassanak az LMBTI közösségen kívül és belül is. A színes és inspiráló konferencián 130 vendég gyűlt össze 28 országból.

A konferencia fő témája az volt, hogy az üzleti életben még mindig erőteljesen érvényesül az az LMBTI emberek egyenlőségét gátló üvegplafonhatás. Bár az üzleti élet jelentős befolyással bír a társadalmi változásokra, az ebben rejlő lehetőségeket mindezidáig nem használta ki. 

A szervezők azt is bejelentették, hogy elindították az EGLCC-t (European Gay & Lesbian Chamber of Commerce, vagyis Európai Meleg és Leszbikus Kereskedelmi Kamarát): az LMBTI vállalkozások európai ernyőszervezetét. Weboldaluk itt található: http://www.eglcc.eu, és LinkedIn profiljukat is érdemes követni.

Nemzetközi projektünk, amelyhez kapcsolódva részt vettünk a konferencián, a 2019 januárja és 2020 szeptembere között futó TransVisible - Módszertani innováció a karriertanácsadás területén a transz nők gazdasági megerősítésének elősegítésére. A projekt fő célja a transz nők munkaerőpiaci integrációjának segítése. Ennek érdekében karrier-tanácsadókkal, munkaerő-közvetítőkkel, felnőttképző intézményekkel, HR-vezetőkkel és -munkatársakkal működünk együtt: jó gyakorlatokat gyűjtünk, útmutatókat dolgozunk ki a transz nő álláskeresők, illetve munkavállalók támogatására, és képzéseket tartunk. A projekt célja a jogtudatosság-növelés, valamint olyan támogató intézkedések, modellprogramok kidolgozása és szélesebb körben való megismertetése, amelyek biztosítják a transz munkavállalók esélyegyenlőségét és az őket megillető egyenlő bánásmódot.

Témák