Nemzetközi képzés az azonos nemű párok mediációjáról | Háttér Társaság

Nemzetközi képzés az azonos nemű párok mediációjáról

Kulcsszavak: 
képzés, mediáció

Előadás a konferencián2014. szeptember 25-28. között az olaszországi Bergamóban került megrendezésre a “Litigious Love” - Az azonos nemű párok és a mediáció az Európai Unióban  c. projekt nemzetközi képzése, amelyen egyesületünk munkatársai is részt vettek.

A másfél éves projekt célja, hogy egy nemzetközi összehasonlító kutatás keretében feltárja az azonos nemű párok mediációjával kapcsolatos tapasztalatokat Európa hat országában. A projekt részeként egy útmutató kiadvány is készül, és három résztvevő országban (Bulgária, Magyarország, Horvátország) mediátoroknak szóló képzéseket is szerveznek. A most lezajlott nemzetközi képzés ezen helyi képzéseket készítette elő. 

A háromnapos képzés során a résztvevők megismerkedtek az Európa Tanács és az Európai Unió azonos nemű párokra vonatkozó jogszabályi rendelkezéseivel és esetjogával, az alternatív vitarendezés elméletével, a családjogi mediáció legfontosabb kérdéseivel, valamint az azonos nemű párok mediációjával kapcsolatos tudnivalókkal. A képzésen a projektpartnerek a kutatás előzetes eredményeit is bemutatták. 

A képzésen a Háttér Társaság projektben dolgozó munkatársai mellett az LMBTQ Tanácsadó Központ és a Bírók a Mediációért Egyesület képviselői vettek részt. 

Témák