Nevezz te is jelöltet a Háttér-díjra 2023-ban! | Háttér Társaság

Nevezz te is jelöltet a Háttér-díjra 2023-ban!

Kulcsszavak: 
Háttér-díj, felhívás
Nevezz te is jelöltet a Háttér-díjra 2023-ban!

Szerinted ki az a személy Magyarországon, aki a legtöbbet tette a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex emberekért, valamint az LMBTQI közösségért?

A Háttér Társaság 2005 óta adja át a Háttér-díjakat azon személyeknek (vagy csoportoknak, projekteknek), akik sokat tettek a magyarországi LMBTQI közösségért. A díjakat első alkalommal a Háttér Társaság tizedik születésnapján nyújtottuk át, az Aranytíz Művelődési Házban. Azóta hagyományosan a Budapest Pride megnyitóján adjuk át a díjakat. 

Ebben az évben is meghirdetjük a Háttér-díj jelölési felhívását. Nevezz meg olyan személyt, aki szerinted érdemes a díjra! Jelölési határidő: 2023. április 30.

Jelölésedet a hatter@hatter.hu hivatalos e-mail címünkre várjuk egy rövid indoklás kíséretében, melyben kifejted, hogy miért az adott személyt tartod a legérdemesebbnek a Háttér-díjra!

A beérkező jelölésekből a Háttér Társaság ügyvivői testülete választja ki az öt legalkalmasabb személyt, akik közül aztán a korábbi Háttér-díjazottak szavazással döntik el, ki legyen a 2023-as év Háttér-díjasa. A díjat a Budapest Pride Fesztivál megnyitóján adjuk át a nyertesnek. 

Érdekel kik nyerték el korábban a Háttér-díjat? Olvass róluk itt. 

 

Témák