Önkénteseket keresünk: Iskolai tapasztalatok kutatás | Háttér Társaság

Önkénteseket keresünk: Iskolai tapasztalatok kutatás

Önkénteseket keresünk: Iskolai tapasztalatok kutatás

A Háttér Társaság 2017 nyarán kutatást folytat az LMBTQI fiatalok iskolai tapasztalatairól. Önkéntesként te is bekapcsolódhatsz a munkába.

Magyarországon sosem készült még olyan nagymintás kutatás, amely az LMBTQI fiatalok iskolai tapasztalatait tárja fel. Bár 2010-es LMBT Kutatásunk során tettünk fel kérdéseket az iskolai tapasztalatokra vonatkozóan, a kérdőívet bármilyen életkorú emberek kitölthették, így sokan évekkel, évtizedekkel ezelőtti iskolai tapasztalataikról számoltak be.

Részletes adatok nélkül pedig nagyon nehéz meggyőzni a pedagógusokat, iskolavezetőket, döntéshozókat, hogy szükség lenne célzottabban foglalkozni az LMBTQI embereket érő iskolai zaklatás, a homofób és transzfób iskolai légkör problémájával.

A Háttér Társaság ezért 2017 nyarán online kérdőíves kutatást folytat az LMBTQI fiatalok iskolai tapasztalatairól.

A kutatás sikere azon múlik, hogy a kérdőívet minél több LMBTQI fiatal kitöltse, ehhez viszont önkéntesekre - elsősorban fiatal önkéntesekre - van szükségünk, akik segítenek nekünk a kutatást népszerűsítő kampányt lefolytatni.

Ha fontosnak tartod, hogy a magyar iskolák jobban álljanak az LMBTQI témához, csatlakozz önkéntesként te is a projekthez, hogy segíts minél több érintetthez eljuttatni kérdőívünket!

A projektről bővebben itt olvashatsz.

Jelentkezés: https://goo.gl/forms/7Na7OfAFVqR3dtai2

Témák