Programajánló a 2015-ös Budapest Pride fesztiválra | Háttér Társaság

Programajánló a 2015-ös Budapest Pride fesztiválra

Az idén 20. születésnapját ünneplő Budapest Pride fesztivál július 3-12. között ezúttal is számos érdekes programmal jelentkezik. Összegyűjtöttük, melyek azok, ahol szervezetünkkel is találkozhattok.

A Budapest Pride megnyitójára július 3-án, péntek este kerül sor a Holdudvarban, a Margit-szigeten, ahol ismét átadjuk a Háttér-díjat egy olyan személynek, aki sokat tett az LMBTQI közösségért. A megnyitóra a megnyito@budapestpride.hu címen lehet még regisztrálni.
A Facebook eseményt itt találjátok.

Szivárványcsaládok NapjaJúlius 5-én a Szivárvány Családok Napját ünnepelhetjük együtt a Bálint Házban 9:30-tól 15 óráig. Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a téma, aki gyermeket tervez, vagy nevel. A kicsiket játszóházzal várjuk, míg a szülők és érdeklődők számára előadásokkal és panelbeszélgetéssel készültünk, többek között ügyvivőnk, Dombos Tamás is előadást tart 10 órától a gyermekvállalással kapcsolatos jogi kérdésekről. A pontos programot itt találjátok.

Július 5-én, a Fiumei úti Sírkertben megkoszorúzzuk Kertbeny Károly síremlékét. A magyar származású író-műfordítónak, “melegjogi aktivistának”, a "homoszexuális" szó megalkotójának 2002-ben, közadakozásból állított síremléket a Lambda Budapest és a Mások szerkesztősége. Vasárnap délután 2 órára várunk mindenkit a Nemzeti Sírkert 34. parcellájához.
A Facebook eseményhez itt tudtok csatlakozni.

Jogod van hozzá! Július 9-ére, csütörtök estére rögtön két programot is ajánlunk a Bálint Házban. Először a „Jogod van hozzá! Jogtudatosság-fejlesztő workshopra invitálunk mindenkit, a Salom terembe, aki szeretné jog- és érdekérvényesítő képességét növelni vagy az LMBTQI embereket érintő jogszabályokat megismerni. Az interaktív feladatok 17 órakor kezdődnek. Bővebben itt tudtok informálódni.

Egy kicsit később, 18:30-kor kezdődik a „Párkapcsolatban bántani?” című workshop a Maceszgombóc teremben. Az eseményen az azonos neműek közti párkapcsolatokban megjelenő erőszak különböző formáiról lesz szó. Itt találjátok a Facebook eseményt.

Budapest Pride Felvonulás Végül pedig a Budapest Pride fénypontját, a felvonulást ajánljuk figyelmetekbe, július 11-én. Idén az Andrássy út és Nagymező utca találkozásától indulunk, 15:30-kor. Akinek van kedve, szívesen látjuk a Háttér Társaság csapatába, hogy együtt vonuljunk végig a Tabánig! A gyülekezőnél megtaláltok minket a szervezet logójával ellátott pólókban és molinóval! Ha a Facebookon is visszajelölnétek, itt találjátok az eseményt.

Témák