Régóta örökbefogadásra várókat keresünk | Háttér Társaság

Régóta örökbefogadásra várókat keresünk

Régóta örökbefogadásra várókat keresünk

Olyan LMBTQI emberek jelentkezését várjuk, akik örökbefogadásra jelentkeztek, meg is kapták az ehhez szükséges engedélyeket, de hosszú ideje várólistán vannak.

Bár az azonos nemű párok Magyarországon közösen nem fogadhatnak örökbe gyermeket, egyéni örökbefogadásra családi állapottól függetlenül, azonos nemű élettársi vagy bejegyzett élettársi kapcsolatban élve is van lehetőség. Az elmúlt években több ilyen örökbefogadásra is sor került, ugyanakkor sokan számolnak be arról, hogy hiába találták őket örökbefogadásra alkalmasnak a hatóságok, nem ajánlottak ki nekik gyermeket.

A Háttér Társaság jogsegélyszolgálata ezt a problémát szeretné alaposabban megvizsgálni, dokumentálni, ezért olyan azonos nemű párok, LMBTQI emberek jelentkezését várja, akik ilyen helyzetben vannak, vagyis rendelkeznek az örökbefogadásra alkalmasságukat kimondó határozattal, mégis hosszú ideje (legalább 12 hónapja) nem ajánlottak ki számukra gyermeket.

Amennyiben a problémát sikerül megfelelően dokumentálni, a Háttér Társaság hazai és nemzetközi fórumokon kíván fellépni az azonos nemű párok örökbefogadásának gyakorlati ellehetetlenítése ellen.

Az érintettek jelentkezését a jogsegely@hatter.hu címen várjuk.

Témák